Lupino scoort goed in Pankal Pinang

INDONESIË - De 12e wedstrijd in het wereldkampioenschap werd afgelopen weekend verreden in Indonesië. Pankal Pinang was het toneel waar het MXGP circus was neergestreken. Indonesië staat bekend om de vele regen en wisselende omstandigheden. Vrijdag regende het de gehele dag en iedereen maakte zich op voor een natte GP. Lupino scoort goed in Pankal Pinang


Na een 10e tijd in de tijdtraining kon de Italiaanse Kawasaki rijder Alessandro Lupino aan een inhaalrace beginnen in de kwalificatieheat. Verder dan een 13e positie wist hij niet naar voren te rijden.

Op zondag was de baan goed geprepareerd en waren de omstandigheden een stuk beter dan op zaterdag. Na een goede start kwam Lupino in aanraking met een andere rijder met een valpartij als gevolg. Met een beschadigde motor lukte het de Gebben van Venrooy rijder toch nog als 13e over de finish te komen.

In de tweede manche kwam Lupino slecht uit de startblokken en was wederom op achtervolgen aangewezen. Met een goed tempo lukte het net niet om de top tien in te rijden. Op een 11e positie werd hij afgevlagd.

Aankomend weekend staat in Samerang, Indonesie de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op het programma.

Daguitslag Grand Prix Indonesie:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Antonio Cairoli 47 Pnt
3 Romain Febvre 36 Pnt
4 Tim Gajser 36 Pnt
5 Clement Desalle 33 Pnt
11 Alessandro Lupino 18 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 533 Pnt
2 Antonio Cairoli 521 Pnt
3 Clement Desalle 407 Pnt
4 Romain Febvre 390 Pnt
5 Tim Gajser 368 Pnt
14 Alessandro Lupino 169 Pnt
18 Maxime Desprey 89 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda