Lupino laat sterke indruk achter met 7e positie in Indonesië

ROGAT - De Italiaanse Kawasaki rijder Alessandro Lupino heeft tijdens de Grand Prix in Indonesië een hele mooie zevende plaats behaald in het dagklassement. Tijdens alle trainingen liet de Gebben Van Venrooy Kawasaki rijder zien zich goed thuis te voelen op het snelle maar verraderlijke circuit. In de kwalificatietraining zette Lupino de Kawasaki op een hele mooie zesde positie neer. Hier liet hij zien dat het met de snelheid wel goed zat.Tijdens de eerste manche kwam de Kawasaki rijder wat in het gedrang in de eerste bocht maar wist uiteindelijk op te klimmen richting de top tien en als achtste over de finish te komen. Tijdens de tweede manche was het wederom dringen geblazen in de eerste bocht en nu moest Alessandro buiten de top tien aan de race beginnen.

Met goede rondetijden reed hij zich de top tien in. Hiermee was zijn honger naar meer nog niet gestild want hij zette zijn opmars voort. In de laatste ronde maakte de Italiaan een foutje, wat hem van de zevende positie terugwierp naar de achtste positie.

Met een mooie zevende plaats in het dagklassement doet de Kawasaki rijder ook in het kampioenschap goede zaken. Over twee weken is de volgende GP in Tsjechië.

Daguitslag Grand Prix van Azie:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Antonio Cairoli 38 Pnt
5 Tommy Searle 28 Pnt
7 Alessandro Lupino 26 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 583 Pnt
2 Antonio Cairoli 559 Pnt
3 Clement Desalle 447 Pnt
4 Tim Gajser 410 Pnt
5 Romain Febvre 400 Pnt
13 Alessandro Lupino 195 Pnt
19 Maxime Desprey 89 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda