Lupino sterk in Loket

LOKET (TSJECHIE) - Alessandro Lupino heeft een hele sterke indruk achtergelaten tijdens de GP in Loket. Dat de baan in Tsjechië hem goed lag bleek wel uit de trainingen. Elke training in de top tien en een mooie 8e positie in de kwalificatieheat.


In de eerste manche kwam de Italiaanse Kawasaki sterk voor de dag. Na een goede start kwam Alessandro in het begin van de wedstrijd op een vijfde positie terecht. Kort daarna stootte hij door naar een vierde positie. Nadat de Italiaan gepasseerd werd door Desalle leek een vijfde plaats haalbaar. Echter een achterblijver hinderde Lupino zodanig dat in de slotfase beide Yamaha fabrieksrijders hem nog passeerden. Een beetje gefrustreerd maar toch tevreden finishte hij op een 8e positie.

Tijdens de start van de tweede manche was het Lupino die na een goede start op positie 2 aan de wedstrijd begon. Echter was het Desalle die tegen de Gebben Van Venrooy rijder aan reed, met een valpartij als gevolg. In het achterveld moest Lupino beginnen aan een inhaalrace, wat hem uiteindelijk nog op een 15e plaats over de finish bracht.

In de daguitslag vonden we Lupino terug op een11e positie. De volgende GP wordt verreden in het Belgische Lommel op 5 augustus.

Daguitslag MXGP Tsjechië:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Tim Gajser 40 Pnt
4 Romain Febvre 32 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 32 Pnt
11 Alessandro Lupino 19 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 633 Pnt
2 Antonio Cairoli 603 Pnt
3 Clement Desalle 479 Pnt
4 Tim Gajser 450 Pnt
5 Romain Febvre 432 Pnt
13 Alessandro Lupino 214 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda