Streuer tweemaal tweede in IDM/ONK-race

DCHLEIZER DREIECK - Bennie Streuer (Grolloo) en zijn bakkenist Gerard Daalhuizen (Kockengen) zijn tweemaal als tweede geëindigd bij de IDM/ONK race op de Duitse Schleizer Dreieck. Zowel zaterdag, in de eerste race, als zondag in de tweede race, moesten zij de Duitse concurrenten Josef Sattler en Uwe Neubert voor laten gaan.


Tijdens de kwalificatie realiseerden Streuer en Daalhuizen de derde tijd, maar dat deerde de Drentse stuurman niet echt. “Het was belangrijk dat wij op de eerste startrij zouden staan en dat is ons gelukt”, aldus Streuer.
Tijdens de race op zaterdag was het gat met Sattler/Neubert negen seconden. “In de slotfase van de wedstrijd hadden we problemen bij het inhalen van langzamere rijders. Enkele malen kwamen wij net voor een bocht achter een langzaam span te zitten en dat kostte tijd”, legde Streuer zijn achterstand uit. “Maar zondag ging het een stuk beter.”

De combinatie van Streuer en Daalhuizen reed zondag maar liefst elf ronden aan kop, toen Sattler langszij kwam. Even later passeerden de Duitsers de combinatie Streuer/Daalhuizen en verwezen het Nederlandse duo daarmee naar de tweede plaats. “Ik heb er alles aan gedaan om Sattler achter me te houden, maar uiteindelijk wist hij zijn span naast dat van mij te zetten en toen was het voorbij met onze eerste plaats.”

Met de twee tweede plaatsen heeft Bennie Streuer de tweede plaats in het IDM-klassement heel stevig in handen. Sattler lijkt onbereikbaar te worden. Tijdens de vorige race op het circuit van Zolder, begin juli, werd de Duitse concurrent nog gediskwalificeerd in verband met het rijden met een niet reglementair motorblok. Nu zijn de spannen van de drie eerste coureurs, dus ook die van Streuer, na de race gekeurd en verzegeld tot de volgende IDM/ONK-race, 25 en 26 augustus in Lausitz.

Maar eerst komt voor Bennie Streuer met zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau de race voor het wereldkampioenschap, op 18 en 19 augustus op het TT Circuit tijdens de GAMMA Racing Day.

De archieffoto toont Bennie Streuer in actie. (Foto Mark Walters)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda