Puntloze GP voor Lupino in Lommel

LOMMEL - Met alleen Alessandro Lupino aan de start voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki team werd het een weekend om snel te vergeten. De Italiaan kwam geen moment in zijn ritme op het zware zand circuit, wat mede door de warme omstandigheden ontaarde in een ware slijtageslag.


Tijdens de tijdtraining lukte het de Italiaanse Kawasaki rijder om er een 18e positie uit te slepen. Verrassend genoeg bleek Alessandro tijdens de eerste manche goed mee te kunnen met de top tien. Er ontstond na de start een groep van een man of zes wat knokte om de positie van 8 tot en met 14. Op het moment dat de Italiaan de aanval inzette kwam hij ten val in het zware zand en moest met een verbogen stuur de strijd staken.

Tijdens de tweede manche kwam de Gebben Van Venrooy-rijder direct na de start in het gedrang terecht. Het lukte hem niet om daarna het juiste ritme te pakken krijgen en finishte na een race vol fouten op een 26e positie. Over 2 weken staat het team aan de start tijdens de Grand Prix van Zwitserland.


Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 683 Pnt
2 Antonio Cairoli 647 Pnt
3 Clement Desalle 503 Pnt
4 Tim Gajser 478 Pnt
5 Romain Febvre 468 Pnt
13 Alessandro Lupino 214 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda