Streuer/Rousseau vierde, maar vol twijfel

ASSEN - Met de vierde plaats tijdens de WK-race tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen is Bennie Streuer niet tevreden. De coureur uit Grolloo had dit weekend te maken met een lichte olielekkage, maar was verder tevreden over zijn eigen presteren.


Streuer/Rousseau in vloeiende stijl op weg naar de vierde plek. (Foto: Mark Walters)

Echt
er hij uitte zijn twijfels over de technische staat van de machines van de coureurs die voor hem eindigden. “Tijdens de eerste WK-races dit seizoen, gaven wij elkaar niets toe. Wij waren met vier combinaties nagenoeg gelijke sterk. Maar tijdens de races op de Sachsenring in Duitsland en in Hongarije reden zij plotseling drie seconden sneller. Bij die wedstrijden was er nauwelijks sprake van een technische keuring. En nu in Assen is diezelfde kloof er tussen ons nog steeds. Ik hoop dat de machines van Birchall, Reeves en Paivarinta snel helemaal uit elkaar worden gehaald en onderzocht, zodat er duidelijkheid komt over de techniek. Mochten de machines in orde zijn, dan kan ik hen alleen maar een enorm compliment geven, maar zolang er geen duidelijkheid is, heb ik mijn twijfels of ze aan de reglementen voldoen.”

Over zijn eigen optreden met Kevin Rousseau was Bennie Streuer tevreden. “In de eerste training, op zaterdag, liep de motor perfect, tot ik van plan was banden te wisselen. Vlak daarvoor crashte ik, maar dat liep voor ons zelf gelukkig goed af. Er was alleen olielekkage, die mij in de kwalificatie parten speelde, waardoor ik op de vierde startplaats belandde.”
Vanaf die vierde startplaats spoot Streuer zondag tijdens de race snel weg en wist in de eerste bocht direct naar de derde plaats te klimmen. Die kon hij bijna de gehele ronde vasthouden, maar uiteindelijk werd hij door de latere winnaar Reeves voorbij gestoken en belandde daarmee op de vierde plaats. Daar kwam gedurende de gehele wedstrijd geen verandering meer in. “Ik kon de eerste drie niet eens in de slipstream bijhouden. Dat is heel frustrerend, terwijl mijn machine prima liep en ik met mijn rondetijden ook tevreden ben”, liet Streuer na afloop weten. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staan Streuer en Rouseau op de vierde plaats met 90 punten. Aan de leiding gaat de combinatie Reeves/Wilkes met 171.
De combinatie Streuer/Rousseau crashte zaterdag, maar voor de stuurman en bakkenist liep het gelukkig goed af. (Foto: Mark Walters)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda