Delina Kruit pakt eerste WK punten

EMMER COMPASCUUM - Vorige week mocht Delina Kruit deelnemen tijdens het Wereld kampioenschap grasbaanraces 125cc specials in het Zuid Franse Morizes. Ze wist daar in de eerste twee series netjes mee te komen en had haar eerste WK puntje binnen. In de derde serie ging ze helemaal als een speer en reed zelfs 2 ronden op de derde plaats. Helaas vloog ze in de laatste ronde hard van de motor af.


Ondanks dat ze van top tot teen bont en blauw is heeft ze de laatste serie wel weer gereden met haar reserve motor. Na een slechte start wist ze wel weer aansluiting te vinden maar kwam net te kort om nog een puntje te pakken. Ze heeft ondanks de val enorm genoten en weer veel ervaring opgedaan. William Kruit was daar de monteur van het Engelse team Sam en Harry McGurk. Sam wist de zilveren plak in de wacht te slepen dus toch reden voor een feestje.

Willam, Delina en deze Engelse jongens staan 28 en 29 September ook aan de start in Veenoord. Afgelopen zaterdag avond reed William in de klasse 500cc specials nationaal waar hij beide series met een hele grote voorsprong wist te winnen. In de A-finale werd hij uiteindelijk tweede nadat Christian Wagemans vanaf de start voor hem kwam. Derde werd Kevin Glorie. De volgende wedstrijd is zaterdag 15 September in Noordwolde.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda