Derde plaats voor Team Streuer

OSCHERLEBEN - Met de derde plaats in de slotrace van het wereldkampioenschap wegrace voor zijspannen heeft Bennie Streuer uit Grolloo de vierde plek in de eindstand veilig weten te stellen. Met zijn Franse passagier Kevin Rousseau reed de Drent op het Duitse Circuit Oschersleben een soevereine wedstrijd waarin hij zijn derde plek in de race prima kon vasthouden.


Streuer (r) met Rousseau en de gewonnen beker. Foto: Mark Walters.

Vanaf de start werd Streuer op de huid gezeten door de Finse combinatie Paivarinta/Veravainen. Na vijf ronden werd Streuer gepasseerd. Maar omdat concurrent Reeves een halve ronde later uitviel, kwam Streuer toch weer op de derde plaats terecht. Halverwege de wedstrijd kreeg de Nederlander een door een voorganger verloren heupbeschermer vol op zijn rechter voet, waardoor het schakelen een probleem werd. De rondetijden zakten daardoor en even leek de Duitser Wyssen Streuer van de derde plek te kunnen verdringen. Maar naar mate de race vorderde ging het schakelen weer redelijk goed en bleven Streuer en Rousseau derde. Die plek wist het duo tot en met de finish vast te houden.

Na afloop toonde Streuer zich tevreden. "Dat Paivarinta mij passeerde vond ik niet erg. Ik kon een poosje bij hem aanklampen tot ik de plastic beschermer op mijn voet kreeg. Alle gevoel trok uit mijn voet. Ik moest telkens mijn been verplaatsen om te schakelen. Daardoor kwam ik niet meer aan normale rondetijden. Gelukkig ging het in de laatste ronden weer beter en kon ik Wyssen voor blijven."

De vierde plek in de eindstand was, nadat Streuer eerder dit seizoen tweemaal niet was gefinisht, het hoogst haalbare. "Meer zat er niet in. Het zijn kostbare punten die je dan verspeelt wanneer je uitvalt."

In Oschersleben werden de Britse broers Birchall wereldkampioen. Paivarinta legde beslag op de tweede plaats, Reeves/Wilkes werd derde en Streuer/Rousseau vierde.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda