GEBBEN VAN VENROOY KAWASAKI KENT MOEIZAME GP IN VALKENSWAARD

ROGAT - Voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing team stond afgelopen weekend de derde wedstrijd om het WK op de kalender. Deze vond plaats op het Eurocircuit in Valkenswaard. Voor Marcel Conijn was het na zijn 28e positie in de kwalificatie op zaterdag een hele opgave zich in de punten te rijden.


Marcel deed zijn uiterste best maar het lukte de jonge Kawasaki rijder niet om het juiste ritme te pakken te krijgen op het verraderlijke en snelle circuit. Met een 30e positie in de beide manches kwam Marcel niet tot scoren.


De Italiaanse Kawasaki rijder Alessandro Lupino was de enige coureur van het team uit Rogat die aan de start kwam in de MXGP. De Franse rijder Benoit Paturel werd nog niet ingezet i.v.m. zijn herstel. Lupino had zich goed voorbereid en liet zich direct zien in de tijdtraining door de Kawasaki op een uitstekende 8e positie neer te zetten.


Tijdens de Kwalificatie kwam hij bij de start in aanraking met een andere rijder en kwam niet verder dan een 18e positie. Tijdens de eerste manche kwam de Italiaan direct in de beginfase ten val en verliet na een aantal ronden de wedstrijd. In de tweede manche wist Lupino op de Gebben Van Venrooy Kawasaki op een keurige 12e positie over de finish te komen.

Komend weekend staat de GP van Italië op het programma. Daar zal Paturel zijn debuut maken en zijn zowel Marcel als Alessandro gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda