Benoit Paturel in de top tien in Italiaanse GP

MANTOVA(I) - De Franse Kawasaki-rijder Benoit Paturel heeft tijdens de Italiaanse GP in Mantova een mooie 10e plaats behaald in het totaal klassement. Dat de fransman zich goed thuis voelde in de modder liet hij in beide manches wel zien. Tijdens de eerste manche kwam de Gebben Van Venrooy rijder door een slechte start in het achterveld terecht. Paturel knokte zich naar voren op een circuit waar passeren erg moeilijk was geworden door de modder en finishte op een 15e positie.


Tijdens de 2e manche begon de Kawasaki rijder direct in de top tien en stootte al snel door naar een 8e positie. Deze gaf hij niet meer uit handen. Dit resultaat is een mooie opsteker voor de Franse rijder die terug komt van blessureleed.

Voor Alessandro Lupino was Mantova bijna een thuiswedstrijd. In de kwalificatie op zaterdag begon Lupino uitstekend op een 5e positie. Echter tijdens de openingsronde werd de Italiaan getorpedeerd door een andere rijder en kon als laatste de race hervatten. Meer dan een 20e positie zat er niet in. Tijdens de start van de eerste manche raakte Lupino betrokken bij een valpartij. Als laatste begon de Italiaanse Kawasaki rijder aan de wedstrijd. Na goed doorzetten kwam Lupino als 16e over de finish. De tweede manche begon opnieuw met een valpartij voor de Italiaan. Met alles onder de modder was het moeilijk de motor vast te houden. Meer dan een 19e positie zat er niet in voor de goedlachse Italiaan.

Marcel Conijn zat in Mantova dicht bij zijn eerste punten van het seizoen. Na een moeilijke kwalificatie op de zaterdag lukte het Marcel bijna om zich in de punten te rijden. Tijdens de eerste manche vocht Marcel zich na een slechte start terug maar strandde door een klein foutje op het eind op een 22e positie. In de tweede manche kwam Marcel niet goed weg bij de start en doordat de baan veranderde in een modderpoel was inhalen bijna niet meer mogelijk. Ondanks enkele pogingen strandde de jonge Kawasaki rijder op een 27e positie. Komende week komen de rijders aan de start in de GP van Portugal.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda