Endeveld en Remme zesde en uitgevallen

ASSEN - Voor Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remme (Ens) hadden de twee zijspanraces op het TT Circuit, afgelopen zondag, twee gezichten. In de eerste race, zondagochtend, eindigde Team Drugsadvies Sidecar Shop als zesde, maar tegen het einde van de zondagmiddag reed het duo twee ronden voor het einde de pits in.


Er was gekozen voor regenbanden op het moment dat de race onder kletsnatte omstandigheden van start ging. Echter halverwege stopte de regen en droogde het asfalt snel op. “Het was te gevaarlijk om verder te rijden op regenbanden”, liet Kees Endeveld na afloop weten.

In de ochtenduren had de zijspancoureur uit Grolloo nog een keurige zesde plaats behaald in de race die meetelde voor het Open Nederland Kampioenschap ONK. “We gingen prima van start, hoewel ik nog wel even door een collega werd aangetikt en terugviel. Maar door constant goede ronden te rijden, klom ik weer op en wist later ook nog Hilbert Talens te passeren. Met hem heb ik rondenlang een mooi gevecht geleverd en uiteindelijk werd ik zesde, net voor Talens. Dat gaf een goed gevoel, want mijn rondetijden waren aanmerkelijk sneller dan verleden jaar op het TT Circuit.”


De tweede race viel deels in het water. “Vlak voor de start begon het te regenen en het werd zodanig nat, dat er door veel combinaties gekozen werd voor regenbanden. Ook ik maakte die keus en dat leek goed uit te pakken. Ik lag na de eerste ronde op de derde plaats. Maar enkele ronden later werd het heel snel droog en ook het asfalt droogde snel. Ik zakte terug naar de achtste plek en merkte dat de machine zelfs op het rechte stuk begon te glijden.

Op de droge baan was het te gevaarlijk door te rijden met regenbanden, daarom heb ik de motor de pits ingereden. Aan het begin van het seizoen heb ik bewust gekozen mij te richten op het WK. Omdat het ONK mijn kampioenschap niet is, besloot ik te stoppen in deze wedstrijd”, aldus Endeveld, die zich het eind van de racedag toch iets anders had voorgesteld. (foto's Henk en Damon Teerink)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda