Lupino en Paturel scoren in de Grand Prix van Frankrijk

Tijdens de Franse GP in Saint-Jean-d Angly hebben beide rijders uit het Gebben Van Venrooy Kawasaki Team zich goed laten zien. Voor Benoit Paturel was het zijn thuiswedstrijd. In de kwalificatie op zaterdag liet de Franse Kawasaki rijder zien langzaam maar zeker terug te keren op zijn niveau. Op een mooie 10e plaats werd Benoit afgevlagd waarmee hij zich verzekerde van een goede startpositie voor de race van zondag. Alessandro Lupino kwam tijdens de kwalificatie op zaterdag niet verder dan een 12e positie.


Benoit Paturel in volle vaart


Tijdens de start van de eerste manche op zondag was het Lupino die een hele goede start had en als 7e begon aan de wedstrijd. Direct had hij het juiste ritme en tempo te pakken en streed lang mee voor een positieverbetering. Echter een fout in de laatste ronde wierp de Italiaan terug naar een 8e positie. Paturel kwam direct tijdens de start in aanraking met een andere rijder en moest achteraan beginnen. Opgezweept door de vele Franse fans knokte Benoit zich terug tot de 16e positie.

Tijdens de start van de 2e manche leken de rollen omgedraaid en was het Lupino die zich vastreed in het starthek en als laatste moest beginnen, terwijl Paturel de eerste ronde door kwam op een 10e positie. Lupino knokte voor wat hij waard was maar helaas bracht het hem niet verder dan een 16e plaats. Paturel maakte in de haast naar voren te rijden een fout en viel terug naar de 12e positie en het lukte hem niet meer terug te keren in de top tien.

De volgende wedstrijd waar de rijders aan de start staan zal zijn tijdens de GP in Rusland. Het is nog even afwachten of de MX2 rijder van het team Marcel Conijn daar aan de start zal staan. Marcel heeft tijdens een training zijn sleutelbeen gebroken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda