Endeveld en Remme zesde in Finland

IMATRA - Tijdens een internationale zijspanrace op het Finse stratencircuit van Imatra is Team Drugsadvies Sidecarshop als zesde geeindigd. Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remme(Ens) reden de wedstrijd op uitnodiging van de Finse motorbond en beschouwden de race als leerzaam en zinvol. Tijdens de eerste training, afgelopen vrijdag, werd het duo verrast door het stratencircuit. ??Een echte eye-opener.


Een stratencircuit uit de jaren tachtig, waaraan nauwelijks iets is veranderd. Inclusief spoorwegovergang”, aldus de verraste stuurman Endeveld. “Het wegdek had diverse soorten asfalt en op veel plaatsen een enorme bolling, waardoor we ons echt moesten aanpassen. Dat was wel even schrikken.” Het leidde ertoe dat de mannen een aantal wijzigingen aan de afstelling deden aan de zijspancombinatie, zodat ze op zaterdag met een goed afgestelde machine de kwalificatie ingingen. “Zaterdag waren de weersomstandigheden wisselend, waardoor wij kozen om de tweede kwalificatie te laten schieten”, liet Endeveld weten.

Tijdens de race op zondag, die onder een stralende zon werd verreden, kende Team Drugsadvies Sidecarshop een prima start. Direct werden twee combinaties gepasseerd en kon het duo een goede race rijden. De combinatie werd als zesde afgevlagd en met dat resultaat toonde Endeveld zich tevreden.

“We hebben een prachtig weekend gehad en werden fantastisch door de Finse bond ontvangen. Omdat de machine zich heel anders gedroeg dan op circuits waar wij normaal rijden, moesten we soms extreme toeren uithalen om de combinatie goed door de bochten en over het circuit te krijgen. Daarmee hebben we ons zijspan nog weer beter leren kennen en besturen en dat kan in de rest van het seizoen heel belangrijk zijn. Want ongetwijfeld krijgen wij ook elders wel te maken met wisselende omstandigheden.”

De winst op het circuit van Imatra was voor het Finse koppel Paivarinta/Veravainen. Zij rijden net als Endeveld en Remmé ook in het WK voor zijspannen. (Foto's Mark Walters).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda