Endeveld/Remmé weer bij beste tien

GROLLOO - Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remma (Ens) hebben hun race voor het wereldkampioenschap wegrace bij de zijpannen in Hongarije met de tiende en negende plaats afgesloten. Daarmee heeft Team Drugsadvies Sidecarshop opnieuw haar doelstelling behaald, bij de beste tien te eindigen.


Op de Pannonia Ring, waar het dit weekend rond de 35 graden was, kwam het tweetal bij de Sprintrace op zaterdagmiddag weliswaar redelijk van start. Maar in de eerste ronde wilde Endeveld (20)duidelijk iets teveel. In pogingen de snellere mannen Wyssen en Leglise bij te houden, ging hij geforceerd rijden, waardoor het moeilijker werd goed door de eerste ronde heen te komen. “Het was dom van mij om te denken dat ik die mannen wel zou kunnen bijhouden. Ik ging daardoor fouten maken, waardoor ik de aansluiting in de eerste ronde al miste”, aldus stuurman Endeveld.


Zondagmiddag in de Goldrace, die over vijftien ronden ging, herstelde het duo zich goed. Na een goede start wisten Endeveld en Remmé direct in het spoor van concurrenten Remse/Wechselberger te komen. Tussen Endeveld en Remse ontspon zich een boeiend gevecht, waarbij Endeveld zes ronden voor de finish het Duitse span kon passeren en de negende positie kon innemen. Ondanks sterk aandringen van concurrent Remse kon Endeveld die plek tot en met de finishlijn handhaven. “Het was een mooi duel met Remse en ik ben blij dat ik hem kon passeren. We gaan met elf WK-punten naar huis en daar ben ik erg tevreden mee”, aldus Kees Endeveld (foto's Mark Walters)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda