Tegenslag voor Gebben van Venrooy in Zweden

ROGAT De Italiaanse Kawasaki rijder Alessandro Lupino had tijdens de GP in het Zweedse Uddevalla het geluk niet aan zijn zijde. Na een moeizame zaterdag wat resulteerde in een 15e positie in de kwalificatie kwam de Italiaan op zondag ijzersterk terug in de race. Na een matige start knokte Lupino zich knap richting de top tien. Na een mislukte inhaalpoging in de laatste ronde moest de Italiaan zich tevreden stellen met een 11e positie.


De start van de tweede manche beloofde veel goeds. Direct stormde Lupino de top tien binnen. Echter na 4 ronden kwam Lupino de pits binnengereden. Een steen had een sensor beschadigd waardoor de motor ermee stopte. Teleurgesteld verliet de Kawasaki rijder noodgedwongen de wedstrijd.

Voor Marcel Conijn was het circuit nieuw aangezien hij hier nog niet eerder gereden had. De vele regenval had ervoor gezorgd dat het circuit verraderlijk was met de vele sporen erin. Marcel had het hele weekend moeite met het vinden van het juiste ritme. Dit heeft vooral te maken met het tekort aan ervaring op dit niveau.

Na een 32e positie in de kwalificatie zat er op de zondag voor Marcel niet meer in dan een 30e positie in de eerste manche en een 26e in de tweede manche. Over 2 weken staat het team aan de start tijdens de GP in Turkije.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda