Succesvol weekend voor het Husqvarna SKS Racing NL team

WAALWIJK - Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft zaterdag in Lemmer de internationale strandrace gedomineerd. Van Berkel bleef de gehele dag ongeslagen en won de wedstrijd. In de ochtend was al duidelijk dat Lars er geen gras over liet groeien want met een snelle ronde wist hij de pole position te pakken.

In de ochtend was al duidelijk dat Lars er geen gras over liet groeien want met een snelle ronde wist hij de pole position te pakken. Ook in beide manches van de 500 klasse legde hij iedereen zijn wil op. In zowel de eerste als de tweede manche pakte hij kopstart en kon een ruime voorsprong opbouwen ten opzichte van de concurrentie. Na zijn dubbelslag in de 500 klasse ging hij vol zelfvertrouwen van start in de superfinale. Ook hierin wist hij zijn goed geprepareerde SKS Husqvarna als leider de eerste bocht in te sturen. In de beginfase wisten de tweede en derde man hem even te volgen maar daarna sloeg van Berkel een gat en wist ook de superfinale met ruime voorsprong winnend af te sluiten.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Het was een super dag voor mij. Ik was het snelste in de tijdtraining en won alle manches die er verreden werden. Het strandcrossen ligt mij goed en met het Husqvarna SKS team achter mij klopt alles als een bus. Voor mij was dit de laatste wedstrijd van het seizoen en ik ga mij nu volledig richten op Le Touquet, die begin februari op het programma staat.’’

Ook was er succes voor Danny van den Bosse bij de MON in Dongen. Nadat hij in de tijdtraining de snelste tijd neer had weten te zetten, pakte hij in de eerste manche niet zo’n goede start. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een tweede positie en volgde de kopman een aantal ronden. Toen ging hij erlangs en wist de manche nog met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. In de tweede manche nam hij gelijk in de tweede bocht de koppositie in handen en wist opnieuw met een ruime voorsprong te winnen. Met deze dubbelslag won hij het dagklassement en is in de eindstand van het Nederlands Kampioenschap op een tweede plaats geeindigd.

Rick Wennekes kwam aan de start in de No Fear Cup in Meijel. Door de vele sporen en zachte stukken was de baan in de training behoorlijk lastig. Toch ging het rijden lekker en soepel met Rick en wist hij een zestiende tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij rond de achttiende plaats uit de start en wist zich met een goed tempo op te werken naar een twaalfde plaats. Ook in de tweede manche was hij aan een sterke opmars bezig totdat hij hard ten val kwam en de wedstrijd met een pijnlijke knie moest beeindigen.

Successful Weekend For The Husqvarna SKS Racing NL Team
Lars van Berkel of the Husqvarna SKS Racing NL team was in sublime form at the international beach race in Lemmer. He was unbeaten throughout the day and won in dominating fashion

Lars gave notice of his intention already during qualifying, securing pole position by a comfortable margin.

He continues on his rampant path by winning both 500cc heats with big margins. Naturally, he lined up for the Superfinal with great confidence. After having the attentions of the second and third riders for a while, he broke away and won by a huge margin.

"It was a perfect day for me," he said. "I love beach races, and with the Husqvarna SKS Racing NL team backing me, nothing can go wrong. It was my last race of the season, and now I will focus on preparing for Le Touquet, which takes place in February."

Danny van den Bosse also had success in the MON race in Dongen. He set the pole time, and after an indifferent start in the first race, he worked his way into the lead to claim victory. In the second heat he took the lead in the second corner and started to pull away immediately. Danny was in control for the rest of the race and won both motos in Dongen, which gave him second position in the championship.

Rick Wennekes participated in the No Fear Cup at Meijel. After he set the sixteenth fastest time in time practice he started the first race in eighteenth place. He worked his way by several riders and finished in twelfth. He looked set for another top result in the second race until he crashed, which forced him to retire with an injured knee.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda