MXGP seizoen gaat van start voor Gebben van Venrooy Yamaha

ROGAT - Het wereldkampioenschap MXGP ging het afgelopen weekend van start in het Britse Matterley Basin. Sinds lange tijd werd de eerste wedstrijd van het seizoen verreden op Europese bodem. Storm Jorge raakte de paddock op zaterdagochtend en zorgde voor schade aan de infrastructuur. Mede door de hevige wind werd besloten om de trainingen uit te stellen tot in de middag en dat de MXGP-rijders alleen een tijdtraining hadden. Dit betekende dat ze heel weinig tijd kregen om de baan in zich op te nemen voor de wedstrijd op zondag.


Het Gebben van Venrooy Yamaha team komt dit jaar met drie rijders aan de start in de MXGP. De Italiaan Alessandro Lupino begint aan zijn derde jaar met het team maar Matterley Basin was de eerste Grand Prix voor hem binnen het team op Yamaha.

In de eerste manche had hij een goede snelheid in handen en streed mee in de top tien. Helaas kreeg hij in het ijzersterke deelnemersveld te kampen met opgepompte armen waardoor hij het tempo moest laten zakken en met een 22ste plaats net buiten de punten finishte. In de tweede manche kwam hij op een vijftiende plaats over de finish, een goede positie waar hij verder mee kan bouwen.

Calvin Vlaanderen en Thomas Covington maakten hun MXGP debuut in Engeland. Vlaanderen liet tijdens het weekend een goede snelheid zien en kwalificeerde zich op zaterdag als tiende. Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij werk te doen had. Ondanks opgepompte armen vocht hij zich in de slotfase naar een negentiende plaats en pakte hiermee zijn eerste MXGP punten. In de tweede manche werd hij in het heetst van de strijd van de motor gereden. Hierbij ging veel tijd verloren waardoor er niet meer in zat dan een 31ste plaats.

De jonge Amerikaan Thomas Covington is terug in het wereldkampioenschap na een jaar lang in Amerika te zijn geweest. In de verraderlijke omstandigheden in Matterley Basin wist hij dat het moeilijk ging worden. In beide manches legde hij beslag op een 32ste plaats maar zal hard blijven werken om deze resultaten in de komende wedstrijden te verbeteren.

Commentaar Alessandro Lupino (19e totaal): ‘’Het was een vreemd weekend met sneeuw, regen en daarnaast was het koud. Ik moet eerlijk zijn dat ik niet echt blij ben over de wedstrijd maar van de andere kant heb ik gezien waar ik kan zitten. Ik zie dat ik beter ben dan vorig jaar, ik voel me sterker en beter op de motor. Ik ben blij met het team en we hebben deze winter echt goed werk verricht. Het resultaat was niet wat we ervan hadden verwacht maar ik weet zeker dat dit niet lang zal duren. Ik ben teleurgesteld over de eerste manche. Ik reed op een mooie achtste plaats maar door opgepompte armen moest ik het tempo laten zakken. In de tweede manche had ik het goed naar mijn zin op de baan. We gaan nu naar Valkenswaard. We zullen er hard voor trainen en dan zien we wel wat er gebeurd.’’

Commentaar Calvin Vlaanderen (23ste totaal): ‘’Het was een zware eerste Grand Prix voor mij maar ik ben blij dat deze achter de rug is. Ik weet waar ik sta en waar ik aan moet werken. Het was een gekke zaterdag waarbij we alleen een tijdtraining hadden maar wel wist ik in de regen een tiende tijd neer te zetten. De manches op zondag waren zwaar. In de eerste manche kwam ik na een slechte start terug naar een negentiende plaats maar ik had veel last van opgepompte armen. In de tweede manche had ik een betere start en kon op een dertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Ik verloor in de beginfase een aantal plaatsen. In het heetst van de strijd werd ik van de motor gereden en viel terug tot in de achterhoede. Omdat ik veel tijd had verloren heb ik de wedstrijd uitgereden om tijd op de motor door te brengen. Het is niet het resultaat waarop ik had gehoopt en ik voel dat ik nog wat snelheid mis. Ik moet me nog wat comfortabeler gaan voelen op de motor en dan komt de snelheid vanzelf. Ik zie jullie allemaal in mijn thuis Grand Prix in Valkenswaard.’’

Commentaar Thomas Covington (33ste totaal): ‘’Het was een moeilijk weekend voor mij. Ik heb niet heel veel met de motor kunnen trainen door al het slechte weer van de laatste maanden. We werken nog aan een aantal dingen en we proberen ieder weekend beter te worden.’’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda