Lars van Berkel scoort negen WK punten in Valkenswaard

VALKENSWARD - Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard negen WK punten weten te pakken. Na een negentiende plaats in de eerste manche kwam van Berkel nog sterker voor de dag in de tweede manche en wist hierin als veertiende te finishen.

De crosser uit Veghel kwalificeerde zich op zaterdag op positieve wijze voor de wedstrijd op zondag. In het sterke deelnemersveld, vol met Grand Prix winnaars, wist van Berkel in de kwalificatieheat als twintigste over de finish te komen. Op zaterdag was het circuit al pittig maar op zondag lag deze er nog veel zwaarder bij omdat het van tijd tot tijd regende.

In de eerste manche was van Berkel de hele wedstrijd rond de punten aan het rijden. Af en toe viel hij er even buiten maar door het tempo strak te blijven houden, kreeg hij met nog een aantal ronden te gaan de negentiende plaats in handen en wist deze positie vast te houden tot aan de finish. Hiermee pakte hij twee WK punten.

Bij de start van de tweede manche kon hij maar net een grote valpartij ontwijken maar kwam perfect door de eerste ronde en reed in de beginfase op een knappe tiende plaats. Hij vocht mooie duels uit met de wereldtop en hield zich netjes staande in de top vijftien. In de slotfase kreeg hij het moeilijker maar van Berkel vocht door voor wat hij waard was en wist op een hele mooie veertiende plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Lars op een zeventiende plaats en na twee wedstrijden om het wereldkampioenschap staat hij op een eenentwintigste plaats in de tussenstand. Boyd van der Voorn kwam in de EMX250 klasse ondanks verwoede pogingen helaas niet door de kwalificatie om deel te mogen nemen aan de beide manches. Aankomend weekend zal het Husqvarna SKS Racing NL Team aan het Open Nederlands Kampioenschap beginnen in Boekel.

Nine World Championship Points For Lars Van Berkel At Valkenswaard

Lars Van Berkel of the Husqvarna SKS Racing NL team picked up nine points at the Dutch GP at Valkenswaard. After finishing 19th in the first race, Lars produced an even stronger performance in the second heat to finish 14th.

In a strong field of the world's top riders, including several GP winners, the Veghel resident qualified well on Saturday. He crossed the line in 20th position for a good mid-field gate pick. The track was already rough and challenging on Saturday, and some more rain from time to time exacerbated this for Sunday.

Van Berkel was always at or about a points scoring position in race one. Now and then, the dropped out of the top twenty, but he maintained his tempo, and was rewarded with 19th, for two world championship points. In the second race, he narrowly missed a big crash at the start, and initially held away in a strong tenth position. He was involved in a number of strong tussles with some celebrated riders, and held his own in the top 15. After a hard-fought race, he finished 14th, adding more points to his world championship tally.

Lars was 17th overall for the day and is 21st in the world championship standings.

Boyd van der Voorn tried his level best in the EMX250 class, but alas did not qualify for the finals in a strong class. The team will be in action at the first round of the Open Dutch Championship at Boekel next weekend.