Een moeilijke thuis Grand Prix voor Gebben van Venrooy Racing

ROGAT - De tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd verreden in Valkenswaard. Voor Gebben van Venrooy Yamaha Racing is dit een speciale wedstrijd omdat dit de thuiswedstrijd is van het team.


Vanwege de regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement was het circuit van Valkenswaard zeer zacht geworden en dit maakte de omstandigheden moeilijk en zwaar.

Helaas ging het niet zoals de rijders en het team hadden gewild. Motorproblemen voor zowel Alessandro Lupino als Calvin Vlaanderen zorgden ervoor dat beide rijders in zowel de eerste als de tweede manche vroegtijdig de wedstrijd moesten verlaten en niet tot scoren kwamen.

Het positieve is dat beide rijders de snelheid hebben om in de top vijftien te kunnen finishen maar helaas mocht het in deze zware omstandigheden niet zo zijn.

De Amerikaan Thomas Covington had op zaterdag geen goed gevoel op de baan waardoor hij en het team in goed overleg hebben besloten om op zondag niet in actie te komen. Covington zal de komende weken meer uren op de motor door gaan brengen zodat hij bij de volgende Grand Prix’s sterker voor de dag kan komen.

Commentaar Alessandro Lupino: ‘’Ik ben teleurgesteld over het verloop van de Grand Prix omdat het niet goed ging. Ik had het op zaterdag moeilijk om een goed gevoel op de motor te krijgen waardoor ik niet kon pushen. Ik weet dat het zand voor mij iets moeilijker is maar ik heb Valkenswaard nog nooit zo meegemaakt als nu. Het was heel moeilijk en zwaar. Het ging niet zoals ik dat wilde en ik wist dat de starts op zondag belangrijk zouden zijn. In de eerste manche hadden we een probleem met de startclip die niet los ging. Aan het einde van de eerste ronde moest ik de pits in waar mijn monteur de clip heeft verwijderd. Toen ik weer terug op de baan was, lag ik al een ronde achter waardoor het geen zin meer had om verder te rijden. Ik ben me daarom gaan concentreren op de tweede manche. In de tweede manche reed ik goed en lag ik in de eerste ronde op een achtste plaats. Helaas kregen we af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor we de wedstrijd moesten verlaten. Ik vind het erg voor het team en de sponsors maar dit is motorcross. Ik ben er 100 procent zeker van dat de goede resultaten binnenkort zullen komen. Ik voel me goed op de motor waardoor ik denk dat we goede tijden zullen beleven tijdens de volgende wedstrijden.’’

Commentaar Calvin Vlaanderen: ‘’De thuis Grand Prix was een moeilijke. Ik voelde me goed op de baan en op de motor. Ik had er vertrouwen in dat ik in beide manches top 15 kon rijden. Helaas verliepen de manches niet zoals we gehoopt hadden omdat we af te rekenen hadden met motorproblemen. We nemen de positieve dingen mee en we gaan over twee weken in Argentinie verder.’’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda