Endeveld / Crome gereed voor seizoen

GROLLOO - Hoewel het nog ongewis is wanneer het seizoen begint, is zijspancoureur Kees Endeveld uit Grolloo gereed voor het nieuwe wegracejaar. Samen met zijn nieuwe bakkenist, de Duitser Hendrik Crome, vormt Endeveld het Team Drugsadvies Sidecar Shop Racing. De nieuwe passagier reed verleden jaar met de Duitse rijder Gnther Bachmayer (25 jaar) en is bij Endeveld opvolger van Jeroen Remme.


Het team heeft de beschikking over een compleet ander span dan waarmee Endeveld verleden jaar reed en de zesde plaats in het wereldkampioenschap behaalde. Het duo gaat het nieuwe seizoen in met een 600cc Yamaha krachtbron, gemonteerd in een LCR-frame van de beroemde zijspanbouwer Louis Christen uit Zwitserland.

De machine is overgenomen van de Engelsman Ben Birchall, die verleden jaar derde in het WK werd. Aanvankelijk zou de eerste kennismaking in de praktijk zondag 14 maart op het circuit Hockenheim plaatshebben, maar vanwege de maatregelen die zijn genomen in verband met de corona-pandemie, werd die test gecanceld. Het begint er op te lijken dat de eerste praktijktest van Endeveld en Crome, direct een race wordt die meetelt voor het wereldkampioenschap zijspannen.


In de afgelopen winterperiode heeft stuurman Kees Endeveld een beperkte carrièreswitch gemaakt. Hij werkt inmiddels deels voor zijn webshop in zijspanonderdelen, Sidecar Shop. In het verlengde van die activiteiten verwierf Kees Endeveld begin dit jaar ook het dealerschap van LCR-frames voor zijspancombinaties. Daarnaast is Endeveld in december vader geworden van dochter Silvie.

Wat betreft de WK-wegracekalender voor zijspannen, die telt dit jaar acht races, waarvan de eerste in het weekend van 14 tot en met 17 mei staat gepland. Op het TT Circuit Assen rijden de zijspancoureurs in het weekend van 14 tot en met 17 september hun Nederlandse WK-race. Naast deze wedstrijden voor het wereldkampioenschap starten Endeveld en Crome ook in de IDM-race op het TT Circuit, 14 tot en met 16 augustus.
(Foto's Mark Walters)

De volledige kalender van Team Drugsadvies Sidecar Shop Racing ziet er als volgt uit:
14 – 17 mei Lausitzring (Dui) WK
25 – 28 juni Pannoniaring (Hon) WK
24 26 juli Brands Hatch (Eng) WK
14 – 16 augustus TT Circuit Assen (Ned) IDM
27 – 30 augustus Rijeka (Kro) WK
17 – 20 september TT Circuit Assen (Ned) WK
02 – 04 oktober Oschersleben (Dui) WK
22 – 25 oktober Estoril (Por) WK

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda