Drugadvies Sidecarshop Racing sluit het seizoen met een goed gevoel af

OSCHERLEBEN - Drugsadvies Sidecarshop Racing heeft met een goed gevoel het korte 2020 seizoen afgesloten. Tijdens het Sidecar Trophy evenement in Oschersleben wisten Kees Endeveld en Hendrik Crome met een goed tempo de eerste race te winnen. In de tweede race was de combinatie ook onderweg naar de overwinning, toen zij met een technisch probleem moesten uitvallen.


Afgelopen weekend kwam Drugsadvies Sidecarshop Racing in actie tijdens de laatste ronde van het seizoen voor de Sidecar Trophy. Deze races werden verreden op het circuit van Oschersleben tijdens het Bonovo Action Sidecar Festival 2020. Naast races in de Sidecar Trophy, stonden er veel meer zijspanwedstrijden op het programma. Kees Endeveld en Hendrik Crome waren goed onderweg in de trainingen, al leverde dat in de eerste kwalificatie wel een vervelend moment op toen de Duitse passagier uit de bak viel. Gelukkig was Crome ongedeerd en zette Drugsadvies Sidecarshop Racing de snelste tijd in beide kwalificaties op de klokken. Hierdoor mocht het team vanaf pole position vertrekken.

Tijdens de sprintrace van zaterdagmiddag hadden Endeveld en Crome een goede start. In de race over acht ronden wisten zij goede rondetijden te draaien, waardoor zij steeds verder weg wisten te rijden van de concurrentie. Op de finish had Drugsadvies Sidecarshop Racing maar liefst twaalf seconden voorsprong op de tweede combinatie. In de gold race van zondagmorgen reden Endeveld en Crome in tweede positie bij de eerste doorkomst. In de tweede ronde wisten zij de leiding over te nemen. De Nederlandse stuurman en zijn Duitse bakkenist begonnen weer een voorsprong op te bouwen. Dit duurde tot de vijfde ronde, want toen moest de combinatie met een kapotte uitlaat de pitstraat opzoeken. Voor het team erg jammer, om zo’n sterk weekend op deze manier te moeten beëindigen.

Kees Endeveld: “We hebben een heel goed gevoel overgehouden aan dit weekend. Gelukkig hielpen de Arai helm, Daytona laarzen en Wintex motorpak Hendrik bij zijn crash in de eerste kwalificatie. We waren een seconde sneller dan vorig jaar en wonnen de eerste race. We horen niet thuis in dit kampioenschap, maar daar hebben vanuit financiële redenen voor gekozen. We zijn erg tevreden met de progressie die we gemaakt hebben. We sluiten het korte seizoen dan ook met een goed gevoel af.”

Het korte seizoen voor Drugsadvies Sidecarshop Racing is nu ten einde. Nadat het wereldkampioenschap niet doorging, lag de focus bij het team om tijdens een aantal wedstrijden in het ritme te blijven. Daarnaast was het doel ook om kosten te besparen, zodat Drugsadvies Sidecarshop Racing ook in het seizoen 2021 kan deelnemen aan het WK. Komende winter zal het team hard werken om volgend jaar nog sterker voor de dag te komen. Het doel is al bepaald; Endeveld en Crome gaan voor een top-vijf klassering in het wereldkampioenschap 2021.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda