Gyan Doensen boekt manchezege en wordt tweede in ONK 85cc in Lierop

LIEROP - Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Lierop tweede geworden. In de eerste manche kwam hij in leidende positie ten val en later nog een keer over een gevallen rijder waardoor hij vijfde werd. In de tweede manche revancheerde hij zich door de manche naar zijn hand te zetten.


Gyan had het juiste ritme gelijk gevonden in de tijdtraining en slaagde erin om een scherpe tijd op de klok te zetten waarmee hij de pole position wist te veroveren. Dit gaf een goed gevoel voor de eerste manche.

Een redelijke start zorgde ervoor dat hij op een vijfde plaats uit de eerste bocht kwam maar al snel stootte hij door naar een tweede plaats. Vervolgens begon hij de druk op te voeren bij de kopman en wist na twee ronden de leiding in de wedstrijd over te nemen. Gyan werkte een constante wedstrijd af maar met nog drie ronden te gaan kwam hij ten val en werd teruggeslagen naar een derde plaats. Gelijk ging hij terug in de achtervolging en zette de aanval in op de tweede man. Net toen hij een inhaalmanoeuvre wilde forceren, kwam deze ten val waardoor Gyan er tegenaan reed. Hierbij viel hij verschillende plaatsen terug en eindigde uiteindelijk op een vijfde plaats.

Na de eerste manche was Gyan erg teleurgesteld in zichzelf en wilde het in de tweede manche graag beter doen. De baan was ondertussen heel zwaar geworden maar dit gaf hem zelf vertrouwen en wist onmiddellijk kopstart te pakken. Omdat hij zijn achterrem te lang in hield, reed hij in de wal reed en viel terug naar een tweede plaats. Gelijk wist hij de leiding terug te pakken en had de hele wedstrijd een goed ritme in handen. Gyan sloot de manche met een grote voorsprong winnend af en werd hiermee tweede in het dagklassement.

Scott Smulders kende een moeilijke dag in Lierop. In de training van de 250 klasse had hij het juiste gevoel nog niet op de baan en daardoor besloot hij om voor de eerste manche een aantal aanpassingen aan de motor te doen.

Hij kwam rond de tiende plaats uit de start en begon aan een opmars naar voren. Echter door een kleine valpartij werd hij weer teruggeslagen naar een vijftiende plaats maar herpakte zich goed en wist er nog een achtste plaats uit te halen in de eerste manche.

De start van de tweede manche was vele malen beter maar ditmaal kwam hij in de derde bocht met een andere rijder in aanraking en viel. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een inhaalrace en wist er nog een elfde plaats uit te halen, waarmee hij achtste werd in het dagklassement.

Daguitslag ONK 85cc Lierop:
1 Jarne Bervoets 90 Pnt
2 Gyan Doensen 86 Pnt
3 Douwe van Mechelen 84 Pnt
4 Dean Gregoire 79 Pnt
5 Dani Heitink 74 Pnt

Daguitslag ONK 250 Lierop:
1 Lucas Coenen 91 Pnt
2 Tim Edberg 76 Pnt
3 Camden McLellan 72 Pnt
4 Dave Kooiker 71 Pnt
5 Rasmus Hakansson 71 Pnt
8 Scott Smulders 63 Pnt

Fotocredits - Eric Laurijssen

<hr s

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda