Scott Smulders kent moeilijke EMX250 wedstrijd in Portugal

WAALWIJK - Scott Smulders van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Portugese Agueda een moeilijk weekend gekend. Smulders kwam in de eerste manche hard ten val en dit speelde hem de rest van het weekend. Ondanks de pijn zette hij door en wist wel in beide manches de finish te halen!


In tegenstelling tot de eerste wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in Mantova wist Scott zich in Agueda wel te kwalificeren voor de wedstrijd. Het rijden ging goed maar op bepaalde gedeeltes van het circuit kon Scott niet lekker in zijn ritme komen waardoor hij tijd verloor. Hier probeerde hij voor de eerste manche aan te werken en begon zich vol goede moed voor te bereiden.

In de eerste manche kreeg Scott een tegenslag te verwerken want in de beginfase kwam hij in de waves hard ten val en bezeerde hierbij zijn hoofd, nek en boven rug. Ook de motor was flink gehavend geraakt bij de valpartij maar ondanks dit zette Scott zijn weg verder en was vastbesloten om de finish te halen. Dit lukte maar door de opgelopen achterstand behoorde het scoren van punten niet meer tot de mogelijkheden.

Ondanks de pijn in zijn lichaam wilde Scott toch rijden in de tweede manche. Helaas had hij tijdens het rijden teveel pijn om voor 100 procent te kunnen rijden. Scott zette door en haalde de finish maar ook nu bleef hij puntloos.

Deze week zullen zijn blessures onderzocht worden en zal hij gaan herstellen, om hopelijk tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek op 18 april volledig fit aan de start te komen.

Powered door YMLP

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda