Scott Smulders vierde in Gemert en tweede in Marum

WAALWIJK - Scott Smulders van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in vier dagen tijd twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap 250 gehad. In Gemert werd hij vierde maar vandaag in Marum wist hij in beide manches tweede te worden, wat hem ook in het dagklassement een tweede plaats opleverde.


In Gemert zette Scott in de ochtend een vijfde tijd op de klok maar had zelf het gevoel dat er meer in zat omdat zijn snelste ronde gezet was in een ronde waarin hij niet helemaal vrij reed en waarin ook een aantal gele vlagsituaties plaats vonden. De eerste manche begon met een tegenslag want in de eerste bocht remde hij zijn machine stil en moest daardoor vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Hij vocht zich met een goed ritme terug naar een vierde plaats maar kwam toen even ten val. Omdat de wedstrijd toen nog slechts drie ronden duurde, had hij veel werk aan de winkel maar hij wist er toch nog een vijfde plaats uit te halen.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start en kwam ditmaal als zevende uit de eerste bocht. In de eerste twee ronden had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen maar daarna begon het beter te gaan en werkte hij zich op naar een tweede plaats. Hij begon het gat naar de kopman te dichten maar door een valpartij in de laatste ronde werd hij uiteindelijk teruggeslagen naar een vijfde plaats en werd hiermee vierde in het dagklassement.

Met nieuwe motivatie reisde hij op Koningsdag af naar Marum voor de volgende wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap. Hij begon aan de dag met een vierde tijd in de tijdtraining maar opnieuw had hij het gevoel dat het beter moest kunnen. Na een goede start in de eerste manche kon hij op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen en werkte zich al snel op naar een tweede plaats. Hij begon in te lopen op de kopman maar deze was al te ver weg om nog te achterhalen waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche startte hij gelijk op een tweede plaats. In de beginfase moest hij de kopman iets laten gaan maar daarna begon hij het gat dicht te rijden. Hij kwam heel dichtbij maar vond niet dat kleine beetje extra om de leiding over te nemen waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Scott ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Commentaar Scott Smulders: ‘’Het rijden in de manches was goed en we maken per wedstrijd progressie, waar ik tevreden mee ben. Nu op naar Harfsen zondag.’’ Aankomende zondag staat voor het Husqvarna SKS Racing NL team de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Harfsen.

Scott Smulders fourth in Gemert and second in Marum
WAALWIJK - Scott Smulders of the Husqvarna SKS Racing NL team has ridden two rounds of the Dutch Championship 250 in the last three days. In Gemert he finished fourth overall and today at Marum he took a spot on the podium with second overall. In Gemert he started his day with the fifth fastest time in practice. Because this wasn’t a completely free lap with several yellow flag situations, he knew that it good have been a little better.

The first moto started with a setback for Scott because he stalled his bike in the first corner and had to come back through the field. He worked his way back up to fourth but crashed. Because he only had three laps after the crash he had little time to pass the riders in front of him but he still managed to finish the race in fifth position.

Scott was motivated to do better in the second moto. This time he started the race in seventh position. In the first two laps he was struggling to find his rhythm but in the rest of the race it went well. He worked himself up into second position and started to close down the gap to the leader but unfortunately he crashed in the final lap and finally finished in a disappointed fifth position again which gave him fourth position overall.

With fresh motivation he travelled to Marum on Wednesday for the next round of the championship. In time practice he set the fourth fastest time and was ready to go in the races.

In the first moto he took a good start and came out of the first turn in fifth position. He worked his way up to second but at that moment the leader was already gone. He started to close down the gap but ran out of time and finished in second position. In the second moto he started in second position. In the beginning he lost some time on the leader but in the next laps he came closer to the leader. He wasn’t able to make a pass stick and finished in second position again. With a second position in both motos he finished second overall as well.

Scott Smulders: ‘’My riding went well in the motos and in every race we book progress so that’s something I’m happy about. Now we will focus ourselves on Harfsen.’’ This weekend the third round of the Dutch Masters of Motocross will be held in Harfsen.

Photocredits - Kaj de Wilt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda