Vlaanderen sterk in Spanje

ROGAT - De volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd voor Calvin Vlaanderen en het Gebben van Venrooy Yamaha team verreden in het Spaanse Arroyomolinos. De baan was zeer technisch met een harde ondergrond met stuiters en sporen. Daarnaast lagen de temperaturen heel hoog waardoor het een moeilijke en zware Grand Prix was voor de rijders.


In de kwalificatieheat eindigde Vlaanderen op een negende plaats en scoorde hiermee twee punten voor het kampioenschap. Het was moeilijk om in te halen ondanks dat er veel lijnen en sporen waren. Toch lag er maar één ideale lijn waardoor het inhalen moeilijk was.

In de eerste manche kwam Vlaanderen op een achtste plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd wist hij Seewer te passeren en finishte op een zevende plaats. De verschillen tussen de rijders waren heel klein waardoor het niet mogelijk was om terug te komen tot in de top vijf. In de tweede manche was de baan op zijn zwaarst. Vlaanderen werkte opnieuw een solide manche af en wist als achtste over de finish te komen.

Met een 7-8 in de manches eindigde Vlaanderen op een achtste plaats in het dagklassement en staat hiermee op een zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Tevens is hij dichterbij gekomen bij de top vijf. Het team heeft nu een weekend vrij en zal daarna afreizen naar Frankrijk voor de zevende wedstrijd van het seizoen.



Commentaar Calvin Vlaanderen (8e in het dagklassement): ‘’De Spaanse Grand Prix verliep dit keer beter dan in de jaren hiervoor. Ondanks dat het zeker niet mijn favoriete baan is, was ik blij met mijn snelheid die ik heb laten zien dit weekend. Het werd beter en beter en ik vond eigenlijk dat ik wel in de top vijf thuis hoorde. In de tweede manche maakte ik een harde valpartij en daarom ben ik blij dat ik hierbij geen blessures heb opgelopen. Een achtste plaats in het dagklassement en een zesde plaats in de tussenstand zijn ok. Tevens ben ik ingelopen op de top vijf dus dat is zeer positief. Ik heb nu een weekend vrij om te herstellen en daarna gaan we ons voorbereiden op de Grand Prix van Frankrijk.''

Photocredits - Fullspectrum Media

Vlaanderen strong in Spain
The next stop on the MXGP World Championship for Calvin Vlaanderen and the Gebben van Venrooy Yamaha team was Spain at the intu Xanadú – Arroyomolinos circuit in Madrid. The track was very technical with bumps and ruts around the hard pack track making it a difficult weekend for the riders with temperatures also high.

In the qualifying race, Vlaanderen finished ninth to secure two championship points at a track that was tricky to overtake on – despite there being lots of lines and ruts there was only one main option. During the first race, Vlaanderen was eighth on the opening lap but was able to make a move on Seewer to finish a solid seventh. The gaps were close so there wasn’t much in it for a top five result. In moto two and the track at it’s roughest, Vlaanderen again rode solid to bring home an eighth in what was a consistent weekend.

7-8 meant eighth overall and Vlaanderen remains a strong sixth in the championship standings closing in on the top five.

The team now have a weekend off from MXGP before heading to France for round seven. Calvin Vlaanderen (8th overall): The Spanish GP was definitely a bit better than the years before. Being my least favourite track on the calendar I was happy with my speedover the weekend. It got better and better and I felt like I should have been inside top five. I had a big crash in the second race so I’m glad that I am okay from it. Eighth overall on the day and sixth in the championship with catching the guys in front is positive. I have a weekend off now to recover and then get back to it next weekend in France.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda