Another top five for Vlaanderen at a brutal Lommel

ROGAT - The Gebben van Venrooy Yamaha team made the short trip to Belgium for the toughest GP of the season in the deep sand of Lommel. The track had a complete revamp and despite the layout being unrecognisable it was still a very tough and bumpy track for the best riders in the world. The qualifying race went well for Vlaanderen who enjoys the sand and it showed. After starting in fifth he was able to move forward and finished an impressive third earning eight championship points.


After some overnight rain, the track was even more rough on Sunday but Vlaanderen took a good start in the opening moto in fourth. After passing factory Yamaha’s Jeremy Seewer in third and he looked comfortable. On the last lap, Prado made a move but fourth was still a good ride.

In the second moto, CV10 started in fifth but made a mistake on lap dropping him down to sixth but he was able to make a move on Ruben Fernandez to reclaim his fifth position.

4-5 secured fifth overall but Vlaanderen and the team are still motivated to stand on the podium.

The team will now head to Finland this weekend for round fourteen of the series at Vantaa which require more sand surfing.

Calvin Vlaanderen (5th overall): It was another top five overall for me in Lommel. I am a bit disappointed to be honest. I felt I was missing a bit all weekend and I couldn’t find out exactly what it was. I had a good Saturday which helped with gate pick for Sunday. I had two good starts which definitely helped but missed a bit of pace to fight for the podium. Anyways, it was still a solid GP and we’re on the right track.

Persbericht: Rogat, 25-07-2023

Een volgende top 5 voor Vlaanderen op het loodzware Lommel


Het Gebben van Venrooy Yamaha team maakte vorige week de korte reis naar België voor de zwaarste Grand Prix van het seizoen in Lommel. De baan had een volledig nieuwe lay out maar ondanks dat was het nog steeds een hele zware baan vol met knippen.

Vlaanderen voelt zich altijd goed thuis in het zand en hij werkte dan ook een sterke kwalificatieheat af. Hij kwam op een vijfde plaats uit de start en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een derde plaats, waarmee hij acht WK punten pakte.

Omdat het in de nacht van zaterdag op zondag had geregend, was de baan nog zwaarder dan op zaterdag. In de eerste manche pakte Vlaanderen een goede start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij Jeremy Seewer van de derde plaats te verdringen en reed een gecontroleerde wedstrijd. In de laatste ronde moest hij helaas de derde plaats nog afstaan aan Jorge Prado waardoor hij als vierde finishte.

In de tweede manche kwam CV10 op een vijfde plaats uit de start maar door een fout viel hij terug naar een zesde plaats. Door een inhaalmanoeuvre te forceren op Ruben Fernandez wist hij de vijfde plaats terug in handen te nemen en dit was ook de plaats waarop hij finishte.

Met een 4-5 in de manches eindigde Vlaanderen op een vijfde plaats in het dagklassement. Vlaanderen en het team blijven gemotiveerd om op het podium te eindigen. Het team zal nu afreizen naar Finland voor de veertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap, welke aankomend weekend wordt verreden in Vantaa, Finland.


Commentaar Calvin Vlaanderen (5e in het dagklassement): ‘’Opnieuw een top vijf plaats voor mij in Lommel. Om eerlijk te zijn ben ik een beetje teleurgesteld. Ik miste het hele weekend een klein beetje snelheid en ik kon er niet achter komen waar dit precies aan lag. Ik had een goede zaterdag waardoor ik in de manches op zondag een goede startplaats had. Ik had in beide manches een goede start maar ik miste in zowel de eerste als de tweede manche een klein beetje snelheid. Hoe dan ook, het was nog steeds een goede Grand Prix voor ons en we zijn op de goede weg.’’

Photocredits - Fullspectrum Media

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda