Motorsport

Sven van der Mierden in de top twintig

HOLZIGERLINGEN - Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de laatste wedstrijd van de ADAC Masters Series in Holzgerlingen in de punten geeindigd. Met een vijftiende en een achttiende plaats in de manches eindigde de crosser uit Valkenswaard op een zeventiende plaats in het dagklassement.
Reageer!

Maxime Desprey scoort in Franse modder

VILLARS SOUS ECOT(Fr.) - Maxime Desprey van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot goed gescoord. In de eerste manche kwam de Fransman op een sterke twaalfde plaats over de finish maar in de tweede manche gooide een aanrijding met een andere rijder roet in het eten waardoor hij niet tot scoren kwam.
Reageer!

Motortechnici van toen en nu op Vriendendag TT Circuit Assen

ASSEN - Hoe leidt je een Grand Prix wegraceteam en op welke wijze krijg je de juiste gegevens over de afstelling van een racemotor. Het zijn vragen waarop Assenaar Peter Bom tijdens de dag voor Vrienden van het TT Circuit, komende zaterdag 23 september, antwoord geeft. Hij is al zeventien jaar werkzaam in de internationale motorsport.
Reageer!

Sven van der Mierden pakt WK punten in Assen

ASSEN - Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS team heeft in de Grand Prix van Nederland op het TT circuit van Assen WK punten weten te scoren. Met een achttiende en een twintigste plaats verzekerde hij zich van vier punten.
Reageer!

Landelijke fancy Fair in Klijndijk

KLIJNDIJK - Op zondag 01 oktober 2017 van 11:00-17:00 uur is er een een Landelijk & Brocante Fair met live muziek, foodtrucks, een goed terras, proeverijen, demonstraties en natuurlijk unieke deelnemers. Alles in Herfstige sferen, proef het buitenleven! Welkom! Ook een Workshop pompoenen uithollen volgen? Dat kan tijdens onze Herfst Fair 01 oktober in Klijndijk van 11:00-17:00 uur!. Entree 3, 00 p.p. Kinderen gratis t/m 12 jaar. Gratis parkeren Hoofdweg 20 in Klijndijk Contactpersoon Judith Berends. Mobiel 06-46435112.
Reageer!

Marcel Conijn en Rudi Vossers scoren in thuis Grand Prix in Assen

ASSEN - Het Gebben Van Venrooy Kawasaki Team kwam afgelopen weekend in de MXGP van Nederland op het TT-circuit van Assen uit in drie klassen. Marcel Conijn maakte zijn WK debuut in de MX2 klasse waarbij hij zelfs een punt scoorde. Vaste MXGP-rijder Maxime Desprey werd bij zijn rentree na een polsblessure 23e en Rudi Vossers werd 15e in de VMX klasse.
Reageer!

William Kruit voor de derde keer Nederlands Kampioen.

In 2015 en 2016 wist William al twee keer de Nederlandse titels binnen te halen in de 125cc specials/speedway en in 2017 maakte hij de overstap naar de klasse specials nationaal op een 500cc. Ook in deze klasse wist hij als 16 jarige zijn mannetje te staan door direct in zijn eerste jaar de titel te pakken.
Reageer!

Sven van der Mierden op het podium in Galvin Cup in Oss

OSS - Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de derde wedstrijd om de Galvin Cup in Oss op het podium geeindigd. In beide manches vocht hij goed mee in de top drie en wist met een 2-3 in de manches derde te worden in het dagklassement. Michel Schoenmakers reed in beide manches een sterke inhaalrace en wist met een 8-9 in de manches achtste te worden in de daguitslag.
Reageer!

Sven van der Mierden knokt zich naar twee WK punten in Lommel

LOMMERL(B) - Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in het wereldkampioenschap MXGP in Lommel zijn eerste WK punten in de MXGP klasse weten te scoren. Van der Mierden pakte met een negentiende plaats in de eerste manche twee punten. In de tweede manche raakte hij bij de start betrokken bij een valpartij maar kwam toch nog sterk terug om uiteindelijk na nog twee valpartijen op een eenentwintigste plaats over de finish te komen, waarmee hij net niet tot scoren kwam. De Grand Prix van België was voor Sven zijn tweede Grand Prix waar hij dit jaar aan deel nam. Na de thuiswedstrijd in Valkenswaard was het nu de beurt aan de zware zandbak van Lommel. In de tijdtraining op zaterdag was het circuit door een stortbui omgetoverd in een modderpoel. Gelukkig slaagde Sven er meerdere malen in om aan te zetten waarna hij uitkwam op een keurige achttiende tijd. Ook in de kwalificatieheat wist hij er na een goede start een goede achttiende plaats uit te halen, wat hem vertrouwen gaf voor de manches op zondag. In de eerste manche op zondag kwam Sven niet goed uit de start en aan het einde van de eerste ronde passeerde hij start/finish op een vierentwintigste plaats. Met een goed tempo werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een eenentwintigste plaats. Echter met nog twee ronden te gaan zag hij de twintigste man voor zich rijden waarna hij alles op alles zette om deze nog te passeren. Toen hij deze rijder had weten te passeren, wist hij in de laatste ronde nog een plaats op te schuiven en kwam op een mooie negentiende plaats over de finish waarmee hij twee WK punten wist te scoren. De tweede manche begon met een tegenslag want hij raakte betrokken bij een valpartij bij de start en moest een inhaalrace rijden. Al vrij snel had hij de aansluiting terug gevonden maar helaas kwam de crosser uit Valkenswaard op het loodzware circuit nog twee keer ten val waarbij veel krachten verloren gingen en hij opnieuw de achtervolging in moest zetten. In een manche waarin hij alles heeft gegeven, strandde hij uiteindelijk net buiten de punten op een eenentwintigste plaats. In het dagklassement legde van der Mierden beslag op een 22ste plaats en kan tevreden terug blikken op zijn tweede Grand Prix in de MXGP klasse. Later dit jaar zal hij ook deelnemen aan de MXGP in Assen op 9 en 10 september. Daguitslag MXGP in Lommel: 1 Jeffrey Herlings 50 Pnt 2 Antonio Cairoli 44 Pnt 3 Glenn Coldenhoff 38 Pnt 4 Clement Desalle 31 Pnt 5 Gautier Paulin 29 Pnt 22 Sven van der Mierden 2 Pnt Sven van der Mierden knokt zich naar twee WK punten in Lommel Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in het wereldkampioenschap MXGP in Lommel zijn eerste WK punten in de MXGP klasse weten te scoren.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda