Ook Francis Turkensteen van de Stroomruiters komt in actie Dressuurtop als eerste in de ring bij Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Direct na de kerstdagen wordt in de manege van paardensportvereniging Stroomruiters in Beilen begonnen met de dressuurwedstrijden van Indoor Hartje Drenthe.


Dinsdag 27 december staan direct de toppers op het programma in de klassen Z1, Z2 en ZZ Licht. Ook de ponyklassen Z1 en Z2 komen dan in de ring. De daaropvolgende dagen is het ook nog een drukte van belang. Woensdag 28 december doen de B en M combinaties hun proeven. Donderdag 29 december rijden deelnemers in de klassen L1 en L2 en deze wedstrijd is tevens de derde selectiewedstrijd voor de indoor regiokampioenschappen Drenthe. De eerste proef telt daarvoor mee. Vrijdag 30 december zijn de ponyklassen B tot en met M2 aan de beurt.

De eerste dressuurdag, dinsdag 27 december, brengt de noordelijk dressuurtop naar Beilen, waarbij in de klassen Z1 en Z2 Laura Zwart in de ring komt. Deze amazone uit het Friese Oosterwolde is ieder jaar succesvol op Indoor Hartje Drenthe. Ze zit de laatste jaren telkens in de voorste gelederen en diverse malen toonde Zwart zich de sterkte in enkele dressuurklassen. In de klasse ZZ Licht komt één van de eigen leden van paardensportvereniging Stroomruiters in de ring, Francis Turkensteen. De amazone die een eigen dressuurstal in Hooghalen heeft, komt met haar zevenjarige paard Enieta naar Indoor Hartje Drenthe. “Onlangs heb ik nog een wedstrijd met Enieta gereden en daar scoorden wij 73% en daar was ik erg tevreden mee. Ik hoop dat het bij Indoor Hartje Drenthe net zo gaat.” Volgens Turkensteen is Enieta een paard met mogelijkheden en als het enigszins kan, hoopt de amazone met Enieta door te stromen naar de ZZ Zwaar. “Vlak voor Indoor Hartje Drenthe ben ik nog even met vakantie, dus de voorbereiding zou wat beter kunnen, maar ik hoop toch hoog te eindigen.” In november kwam Francis Turkensteen met Enieta in Bronneger in de ring en daar greep ze tijdens de selectiewedstrijd voor het Drents Kampioenschap de eerste plaats. Ze behaalde toen een score van 255,5 punten en was daarmee bijzonder tevreden. Vooral de drafonderdelen maakten toen indruk op de jury.

Turkensteen zal het in de ZZ Licht in Beilen moeten opnemen tegen onder anderen Hennie Roffel (Tijnje), Rensche de Haan (Jubbega) en Chaniek Middendorp (Beilen). Het is niet alleen Francis Turkensteen die als lid van de Stroomruiters op het eigen concours uitkomt, ook Ilona Liewes (Wijster) en Iris Hartzmann (Hoogersmilde) komen in actie. Zij rijden in de klasse Z2. In die klasse komen onder anderen ook Maaike ten Hoor (Ruinen) en Cecile Smit (Groningen) in actie De dressuurwedstrijden zullen op 27 en 28 december ’s middags en ’s avonds worden gehouden. Op 29 en 30 december wordt er ’s morgens en ’s middags gereden. De manege van de Stroomruiters is te vinden aan de Hoefslag in Beilen en de wedstrijden zijn gratis toegankelijk.


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda