Concours Indoor Hartje Drenthe trekt nu al veel amazones en ruiters

BEILEN - Terwijl er hard gewerkt wordt aan de modernisering van twee manegehallen, maakt de paardensport vereniging De Stroomruiters zich op voor het komende concours hippique Indoor Hartje Drenthe. Dit evenement, het hoogtepunt van het indoorseizoen van de club uit Beilen, wordt gehouden van 28 december tot en met zaterdag 20 januari.Zoals ieder jaar wordt Indoor Hartje Drenthe opgezet voor de disciplines dressuur en springen, waarbij niet alleen de toppers actief zijn, maar er ook veel aandacht is voor de breedtesport. Hoewel het nog ruim drie weken duurt voor de eerste combinaties in de ring komen, is er nu al sprake van grote belangstelling. Vooral op de eerste dag van het concours, wanneer de dressuurklassen L en M paarden op het programma staan, zijn er veel amazones en ruiters die willen meedoen. Ook voor de dag dat de ponyklassen B, L en M staan geprogrammeerd, vrijdag 29 december, is de belangstelling groot.

De amazones en ruiters van hoog niveau komen op dinsdag 2 januari voor het voetlicht. Op die dag staan de klassen Z1 en Z2 voor zowel paarden als pony’s op het programma en ook de ZZL voor paarden. Voor de dressuurklassen Z is het tevens de derde selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen. Verleden jaar was Laura Zwart uit het Friese Oosterwolde bijzonder succesvol bij Indoor Hartje Drenthe. De amazone wist zowel de dressuur Z1 als Z2 op haar naam te schrijven. De vierde en laatste dressuurdag is woensdag 3 januari. Dan komen de minder ervaren paarden, de B klasse, in de ring. Het gaat hierbij ook weer om de derde selectiewedstrijd voor de Drentse regiokampioenschappen. De inschrijving voor de dressuur staat nog open tot en met 14 december.

Na de dressuur heeft de organisatie twee dagen rust. Relatieve rust weliswaar, want op vrijdag moet de manege alweer gereed zijn voor het springen bij Indoor Hartje Drenthe. Op bijna alle dagen tellen de wedstrijden van Indoor Hartje Drenthe ook mee als selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen springen. Vrijdag 5 januari staan de B pony’s in de ring en een dag later de L pony’s. Op zondag 7 januari staat de manage bol van de jeugd tijdens de Bixie dressuur- en springwedstrijden.

Het programma gaat daarna op 12 januari verder met wedstrijden voor BB en B combinaties. Ook zaterdag 13 januari komen die klassen in de ring, aangevuld met de L paarden. Zondag 14 januari zijn er wedstrijden voor B en L paarden, dinsdag 16 januari BB en B paarden en woensdag 17 januari de L paarden. De wat zwaardere parcoursen staan vanaf donderdag 18 januari opgesteld. Die dag rijden de M combinaties en een dag later, de voorlaatste dag van Indoor Hartje Drenthe, de M, Z en ZZ klassen. Ook zijn die de dag finales B en L springen.

Traditioneel is de laatste dag van het concours ingeruimd voor de toppers. Bij de paarden staan die zaterdag 20 januari de klassen M, Z op het schema en de M tot en met ZZ pony’s. Overdag is tevens het verenigingsspringen voor ponydeelnemers. In de avonduren staan de finales van het springen gepland. Eerst de finale M en als laatste en hoogtepunt van het springen, de Grote Prijs klasse Z/ZZ. Dan wordt gestreden om de hoofdprijs en tal van toppers uit het Noorden zullen hun opwachting maken.

Verleden jaar ging Eric ten Cate uit Geesteren er met de hoofdprijs van Indoor Hartje Drenthe vandoor. Het is de bedoeling dat de wedstrijden plaatsvinden in de gerenoveerde manege, die vlak voor het concours al van een nieuw modern dak moet zijn voorzien.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda