Toppers maken zich op voor Grote Prijs van Beilen

BEILEN - Tal van regionale topruiters hebben ingeschreven voor de Grote Prijs van Beilen, zaterdag 19 januari, het klapstuk van Indoor Hartje Drenthe. De springruiters in de klassen Z en ZZ maken dan onderling uit wie er met de hoofdprijs van het concours hippique in Beilen vandoor gaat. Verleden jaar was dat Laura Slager uit Staphorst en ook nu komt zij naar Beilen. Slager maakt er serieus werk van, want ze heeft met twee paarden in de klasse Z ingeschreven, ook haar paard La Serena, waarmee ze verleden jaar won.


De tegenstand is geducht want het zijn niet de minste deelnemers die in de Grote Prijs in de ring komen. Wereldtopper Marc Houtzager uit Rouveen komt naar de Grote Prijs, evenals zijn Oostenrijkse echtgenote Julia Kayser. De Mexicaanse crack Ernesto Canseco mag zich ook één van de kanshebbers voor de overwinning noemen.

Daan en Mariëlle van Geel uit Gees - Daan won in 2015 - doen mee en ook Maureen Bonder (Schoonoord) die in Beilen al zegevierde in 2014 en 2016, is één van de gegadigden voor de winst. Renate Beuving uit Odoorn, drong verleden jaar in Beilen door tot de barrage en werd derde, doet opnieuw een gooi naar de winst. Albert Zoer (Echten), begin januari goed op dreef tijdens het concours in Zuidbroek, heeft ingeschreven, evenals Michael Greeve (Veeningen) en Lennard de Boer (de Wijk). De Boer werd een jaar geleden in dezelfde manege Drents Kampioen ZZ.

Ook Job Oldenziel (Gieten) en Maaike ten Berg-Bijlsma (Rogat) komen in de ring. Vanuit de organiserende vereniging Stroomruiters, staan Wim Pomp (Beilen) en Bart Waninge (Geeuwenbrug) op de deelnemerslijst en voor eigen publiek hopen zij natuurlijk hoge ogen te gooien. Pomp is regerend Drents Kampioen klassen L en Z.

Het concours Indoor Hartje Drenthe kent dit jaar een grote belangstelling vanuit de hippische wereld. Voor het springen zijn totaal 1200 combinaties ingeschreven. Van de deelnemers die strijden in de zwaarste klassen ZZ en Z, zijn er respectievelijk 44 ZZ-combinaties en 74 Z-combinaties te zien.

De beste combinaties van die twee klassen komen op zaterdagavond 19 januari uit in de Grote Prijs van Beilen. De Grote Prijs heeft in het verleden enkele grote namen als winnaar mogen noteren, zoals de huidige wereldtoppers Marc Houtzager in 2001 en Jur Vrieling in 1994. Bert-Jan Zuidema (Zuidwolde) wist de Grote Prijs maar liefst driemaal achtereen te winnen: 2010, 2011 en 2012. Hij staat ook dit jaar op de deelnemerslijst en misschien kan hij zijn vierde zege pakken. De Grote Prijs van Beilen staat bij de noordelijke springruiters hoog aangeschreven, vandaar dat het concours ieder jaar weer een uitstekende bezetting kent.

Zaterdagavond 19 januari wordt eerst de finale voor M-combinaties verreden (start omstreeks 19.00) en later op de avond, omstreeks 21.00 uur, staat de Grote Prijs op het programma in de manege aan de Hoefslag in Beilen. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor het publiek.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda