NIC Assen breidt uit

ASSEN - Hoewel momenteel de buitensporten nog volop worden beoefend, is de organisatie van het concours hippique NIC Assen alweer druk met de voorbereidingen voor het komende indoor concours. In de vertrouwde accommodatie van de TT Hall in Assen wordt van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober de 59ste editie van het oudste indoor concours hippique van Nederland gehouden.

Mede door de grote belangstelling van regionale ruiters en amazones is besloten het concours met een dag uit te breiden. Daarom begint het concours dit jaar op al woensdag. Tijdens deze extra dag wordt er vooral ruimte gecreëerd voor de breedtesport. De vele combinaties actief in de klasse L krijgen de mogelijkheid zich voor deze dag in te schrijven en de verwachting is dat veel springruiters en – amazones daarvan gebruik zullen maken.

Ook is er op de eerste dag van NIC Assen 2014 startgelegenheid voor ponyruiters. In de middag kunnen ponycombinaties zich gaan opmaken voor wedstrijden in de klassen Z en ZZ. Natuurlijk zal dit jaar naast de breedtesport ook veel ruimte zijn voor de internationale springelite. Deelnemers uit vele landen zullen vanaf donderdag 9 oktober hun opwachting in Assen maken. Het hoogtepunt voor de springruiters is de strijd om de Grote Prijs van de Provincie Drenthe. Traditioneel wordt op zondagavond 12 oktober afgesloten met het NIC Dressuurgala, waar dressuur op topniveau voor het voetlicht zal worden gebracht.

Momenteel bekijkt het bestuur van het NIC Assen naar mogelijkheden om ook aanspanningen in het programma op te nemen. Verleden jaar werd de organisatie door de FEI – de wereldbond voor hippische sporten –gepolst een wedstrijd voor de wereldbeker vierspannen te gaan organiseren. NIC-voorzitter Max Bechererstelt dat het bestuur hier zeer content mee is en dat er serieus onderzocht wordt dit jaar al een vierspanwedstrijd in het programma in te passen. Dit om te beoordelen of de accommodatie geschikt zal zijn voor een vierspanwedstrijd voor de wereldbeker. Op korte termijn hoopt het bestuur van het concours hippique hierover meer informatie te kunnen geven.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda