Adelinde Cornelissen in NIC Assen dressuurring

ASSEN - Niemand minder dan zilveren medaillewinnares Adelinde Cornelissen zal haar opwachting maken tijdens de dressuurevenementen van NIC Assen. De ambassadrice van het concours in de Drentse hoofdstad zal een optreden verzorgen tijdens het Dressuurgala op de slotavond zondag 14 oktober. Dit NIC Assen Dressuurgala wordt een prachtig slot van vier dagen hippische topsport. Voor de dressuursport zijn twee volledige avonden beschikbaar in de TT Hall. Op donderdagavond 11 oktober wordt het spits afgebeten door de regionale dressuurdeelnemers in de Z2 en de klasse ZZ licht. Tot slot is er vier dagen later het gala waar veel dressuuronderdelen elkaar afwisselen.


(foto Roos Meertens.)

Een van de hoogtepunten van het Dressuurgala is een optreden van twee medaillewinnaars van Londen, AdelinFoto: Roos Meertens.

de Cornelissen en Frank Hosmar. De eerste geniet natuurlijk een enorme bekendheid, maar Frank Hosmar is nog niet zo bekend. Toch heeft ook hij medailles gehaald in Londen. Het gaat om twee bronzen medailles, gewonnen tijdens de Paralympische Spelen. Frank Hosmar heeft een beperking aan zijn rechterhand, maar heeft in Londen laten zien dat dit geen belemmering hoeft te zijn om topsport te bedrijven.

De ruiter uit Haarle (Overijssel) behaalde de twee bronzen plakken, één in de freestyle-competitie (graad IV) en één bij de individuele test in de dressuur (graad IV). Tijdens NIC Assen zal Hosmar, die door Adelinde Cornelissen wordt getraind en bij de Paralympische Spelen door haar werd gecoacht, samen met Adelinde een pas-de-deux uitvoeren.  De avond van het Dressuurgala zal tevens een show kennen van Sarie van Delden in samenwerking met Christa Larmoyeur. Daarbij krijgt het publiek bijzondere verrassingen voorgeschoteld.

Verder voorziet het programma op de slotavond in een kür op muziek, zowel in de lichte tour als in de zware tour. In de lichte tour komen daarbij onder meer in de ring Christa Larmoyeur (Winschoten), Grieteke Oldenburger (Veendam), Bennie van Es (Leeuwarden) en Adelinde Cornelissen (Nijkerk). In de zware tour ziet het publiek Diederik van Silfhout (Lunteren), Christa Larmoyeur (Winschoten) en Vai Bruntink (Nijverdal). Bijzonder zal een optreden zijn van de Paarden Sport Vereniging S.E.O uit Schildwolde.

De ponieruiters legden dit jaar beslag op de Hippiadetitel kür op muziek en zullen tijdens NIC Assen onder leiding van Marian van Calker opnieuw een kür voor het voetlicht brengen. Als klap op de vuurpijl wordt tijdens het Dressuurgala een huldiging van medaillewinnaars gehouden.

Op donderdag 11 oktober komen de landelijke ruiters in de ring voor hun dressuurwedstrijden in de klassen Z2 en ZZ licht. Tal van bekende regionale deelnemers komen bij deze wedstrijden in de ring. Een blik op de deelnemerslijst geeft aan dat Laura Zwart (Oosterwolde), Loes Corsel (Coevorden), Jarmilla Peterson (Wedde), Truusje Smeding (Vries), Callista Leeuwerke (Finsterwolde), Julia van Schaik (Valthermond), Trea Mulder (Dwingeloo), Corrie Rave (Alteveer), Linda van der Hauw (Haskerhorne) en vele anderen hun opwachting zullen maken. Net als tijdens het Dressuurgala zal het publiek ook hier kunnen genieten van uitstekende dressuursport.

De bezoekers worden overigens nadrukkelijk betrokken bij de jurering van de dressuur tijdens deze eerste avond. Een primeur bij NIC Assen is de PMF Publieksprijs voor de winnaar over beide klassen, Z2 en ZZ licht. Naast de officiële jury’s en klassering en prijzen per klasse, worden drie mensen uit het publiek gevraagd om samen te bepalen wie over de beide klassen volgens het publiek de PMF Publieksprijs krijgt. Deze prijs bestaat uit een aantal extra prijzen zoals een fraaie deken en beker en tevens een gratis les van de NIC Ambassadrice Adelinde Cornelissen. Op donderdagavond is de toegang zelfs helemaal vrij.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda