Amanda Slager wint NIC Cup in klasse M

ASSEN - De jeugdige Amanda Slagter is winnares geworden van de NIC Cup voor M-combinaties. Donderdagavond kwam de amazone uit Veendam tot een foutloze rit in de barrage. Met Viena (v Hattrick) ging de Groningse in 32.29 rond en dat was aanmerkelijk sneller dan de drie combinaties die voor haar de barrage reden. Maar met die tijd was Slagter nog niet zeker van de winst, want na haar kwam de pas 14-jarige Vicky Helthuis die in de halve finale verreweg de snelste was. Maar Helthuis kwam bij de laatste hindernis verkeerd uit en haar Utility (v Havodoff) wierp een balk af, waardoor Slagter de winst kon grijpen.


Amanda Slagter met Vienna op weg naar de overwinning. (foto Roos meertens)

Erik Naberink uit Smilde legde beslag op de tweede plaats in deze finale die de naam Doublelock Prijs mee kreeg. Met Allure (v Royal Bravour) rondde Naberink zijn barragerit in 35.28 af, net iets sneller dan de voor hem gestarte Mareille van Geel-Schröder uit Gees. De Drentse amazone, van oorsprong uit Lattrop, reed met Alorien (v Sam R) naar 35.56. Dennis van Tilburg uit Leeuwarden bleef als vierde combinatie foutloos in de barrage. Zijn Vdl Arizona (v Indoctro) liet de klok op 37.28 seconden stilstaan.

Speciaal voor de fokkerij werd op donderdagavond een avond voor vier- en vijfjarige springpaarden gehouden. Deze rubrieken om de Paardenkrantprijs voor jonge springpaarden mochten zich verheugen in een goede belangstelling vooral vanuit de fokkerswereld. Het NIC Assen mocht zich verheugen in een geweldige winnaar bij de rubriek voor vijfjarigen, namelijk Gerben Morsink. De ruiter uit Beuningen, die ruim drie weken geleden wereldkampioen werd met een zesjarig paard, maakte zijn faam in de TT Hall volledig waar.

Met Cartaire (Cartago x Voltaire) greep hij overtuigend de winst. Met een tijd van 30.30 dook hij ruim onder de tijd van Jack Broek (Veeningen) door. Broek stond een tijd eerste met 31.94. Maar Morsink kende geen ontzag en met een soeverein gereden rit nestelde hij zich aan de leiding en stond die niet meer af. Broek moest met Best Choice (Corland x Wellington) genoegen nemen met de tweede plaats. Daan van geel (Gees) legde met Baron (Ukato x Equador) beslag op de derde plaats met een tijd van 32.04.

Bij de vierjarige werden de deelnemers ook nog eens door springruiter Erik Naberink en oud-Europees kampioen Johan Heins voor het publiek beoordeeld. De beste vijf combinatie kwamen aan het slot van deze rubriek nogmaals in de ring. Uiteindelijk kwam Henri Stegeman met calanta als winnaar uit de bus. Hij kreeg een hoge waardering van de juryleden Johan Heins en Erik Naberink en ging in de barrage ook nog eens foutloos rond. “Een ontspannen rit en op alle fronten presteerde het paard tijdens de verrichting uitstekend”, aldus Naberink in zijn toelichting.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda