Broek, Bijlsma en Helthuis eerste winnaars NIC 2011

ASSEN - Met een drietal springrubrieken voor landelijke ruiters is woensdagochtend in de TT Hall het concours hippique NIC Assen begonnen. De wedstrijden betroffen de halve finales voor de NIC Cup in de klassen M, Z en ZZ. Later deze week komen de beste combinaties in de finales van de NIC Cup uit. In de laatste rit van de barrage van het ZZ-springen was het Jeroen Broek die alle concurrenten het nakijken gaf. Met een prachtige rit kwam de ruiter uit Veeningen met Dollar Girl (v Metall) tot een tijd van 30.44 en door daarmee een halve seconde onder de tijd van Julia Kayser uit Rouveen.


De hoofdring

Zij kwam als eerste van de acht barragedeelnemers in de ring en zette met Sterrenhof’s Ushi (v Vigo D’arsouilles) een scherpe tijd op de klokken in een foutloze rit. Maar tijd van 30.97 overleefde zes andere combinaties, maar in de slotrit van de barrage was het Jeroen Broek die alles op alles zette en de winst naar zich toe trok. Mareille van Geel-Schröder werd met Eurocommerce Nevada (v Nelson Z) derde. Deze F.C. Nienhuis Wegbeveiligingprijs Prijs was de halve finale voor de NIC Cup voor ZZ combinaties. De finale rijden de ZZ rijders zondagochtend om 11.15 uur.

Fries kampioene Nella Bijlsma (Oentsjerk) mocht woensdagmiddag als winnares van de Stal van Geel-Schröderprijs, de ereronde rijden na het Z-springen. In de barrage was de Friezin flink sneller dan Margriet Kruizinga-Zuidema uit Schoonloo die tweede werd. Bijlsma ging met Zanea (v Marlon) rond in 43.18 sec. en bleef Margriet Kruizinga, die met Athena in de ring kwam, ruim 2,5 seconden voor. De bovenstaande combinaties weren de enige die foutloos bleven in de barrage.
Remco Been uit Wierden kwam met Thoran als snelste ruiter met één fout uit de barrage. De Z-combinaties rijden op vrijdagmiddag hun finale om de NIC Cup.

Met een fraaie foutloze barrage heeft Vicky Helthuis woensdagochtend de eerste springrubriek van het NIC Assen 2011, een M-rubriek, op haar naam geschreven. De jeugdige amazone uit Denekamp kwam al als snelste uit het basisparcours en ook in de barrage maakte ze de snelste tijd, terwijl ze daarin ook foutloos bleef. Helthuis reed op Utility (v. Havidoff), waarmee ze drie weken geleden als 14-jarige amazone de klasse M bij de Hippiade op haar naam schreef. Met de overwinning bij het NIC onderstreepte ze haar talent.

Rianty Zwart uit Oostwold ging op Winner eveneens foutloos rond, maar haar tijd van 43.38 sec. was ruim anderhalve seconde langzamer dan die van Helthuis, 41.70. Deze M-rubriek was de halve finale van de wedstrijd om de NIC Cup. De M-finale wordt donderdagmiddag verreden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda