Concours Indoor Hartje Drenthe kent zaterdag haar hoogtepunt

BEILEN - Wanneer zaterdagavond de Grote Prijs van Beilen wordt verreden tijdens het concours hippique Indoor Hartje Drenthe kunnen de bezoekers ? die gratis entree hebben, een groot aantal regionale toppers in de ring verwachten. De organiserende vereniging Stroomruiters uit Beilen heeft aanmeldingen gekregen van enkele zeer getalenteerde topruiters en amazones. Zij zullen onderling de strijd aangaan om uit te maken wie zich opvolger van Bert Jan Zuidema (Linde) mag noemen. Zelf is de winnaar van 2010 ook actief om de winst te prolongeren. De succesvolle Zuidema, die verleden jaar Anna Lisa Makkinga achter zich liet, heeft nog niet laten weten welk Z en ZZ paard hij meeneemt naar de Grote Prijs, maar ongetwijfeld zal hij met ??n van zijn viervoeters wederom kanshebber zijn. Hij komt namelijk met meerdere paarden naar de manage in Beilen.

Concurrentie zal hij krijgen van onder meer Maaike Koopmans, de Drents kampioene indoor van 2010. Koopmans komt in ieder geval met haar topper Soraya naar Beilen, waarmee ze verleden jaar februari de Drentse titel in de wacht sleepte. De amazone uit Fluitenberg versloeg toen Bert Jan Zuidema. De 22-jarige Koopmans zal er alles aan doen om tijdens de Grote Prijs van Beilen bij Indoor Hartje Drenthe zoveel mogelijk concurrenten achter zich te houden.

Een van die concurrenten is Marcella Hokse uit Staphorst. Zij werd verleden jaar Drents kampioen in de klasse M, maar heeft al getoond ook op hoger niveau goed mee te kunnen.  Yvonne van Dijk mag zich ook tot de kanshebbers voor de winst in de Grote Prijs rekenen. De amazone uit Veendam maakte afgelopen week indruk op het concours in Zuidbroek, waar ze achter Jur Vrieling en de Duitser Zielke tijdens een internationale springrubriek op de derde plaats eindigde. Ze kwam toen met de negenjarige Vayrenta in de ring, een paard dat ze zelf heeft opgeleid. Deze uitstekend springende viervoeter brengt ze ook mee naar de Grote Prijs van Beilen en gezien de prestaties is deze combinatie zeker niet kansloos.

Ook mag Bram van Es (Beilen), lid van de organiserende vereniging de Stroomruiters uit Beilen, niet worden vergeten. Van Es heeft nog niet aangegeven welke paarden hij meeneemt, maar zeker is wel dat hij tot het uiterste zal gaan om zijn thuiswedstrijd tot een goed einde te brengen.

Het concours Indoor Hartje Drenthe, dat zaterdagavond 15 januari de topavond kent met de Grote Prijs van Beilen, heeft verder inschrijvingen in de klasse Z gekregen van onder meer: Gert Jan van den Hof (Zuidwolde), Job Oldenziel (Gieten), Joukje van der Meer (Burgum), Margriet Kruizinga-Zuidema (Schoonloo) en Nynke de Vries (Dwingeloo).
In de klasse ZZ staan Maureen Bonder (Schoonoord) Jack Broek (Zuidwolde), Lisa Broekert (de Wijk), Robert Roordink (Eexterveen) en Marlies Hoorn (Stuifzand) onder de deelnemers.

Gedurende de gehele week wordt er in de manege van de Stroomruiters gesprongen. Komende vrijdagavond is de finale van het B en L springen, terwijl zaterdag 15 januari ’s avond als eerste de finale M wordt verreden. Daarna maakt het publiek zich op voor het klapstuk van Indoor Hartje Drenthe, de Grote Prijs van Beilen. Het publiek heeft de gehele week gratis entree, ook bij de Grote Prijs.

Het programma voor deze week ziet er als volgt uit:
Maandag 10 januari:
  18.30 u. Klasse B of L
Dinsdag 11 januari:  18.30 u. Klasse L
Woensdag 12 januari:  18.30 u. KlasseB
Donderdag 13 januari: 18.30 u. Klasse M
Vrijdag 14 januari:  09.00 u. Klassen M, Z, ZZ
Vrijdag 14 januari:  20.00 u. Finales B en L.
Zaterdag 15 januari:  09.00 u. pony’s M, Z, ZZ.
Zaterdag 15 januari:  18.30 u finale M
Zaterdag 15 januari:   21.30 u. Grote Prijs Z en ZZ.
* tijden bij benadering.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda