Cosun uit Westdorp Kampioen van Nederland

WESTDORP - De driejarige schimmelhengst Cosun uit Westdorp is vorige week op de nationale hengstenkeuring in Den Bosch uitgeroepen tot nationaal kampioen bij de springhengsten. Beide eigenaren van de hengst Reini Tewis uit Westdorp en fokker Arjan Roosjen uit Gasselte zijn dolgelukkig dat Cosun kampioen van Nederland is geworden. Cosun was als veulen volgens Arjan Roosjen al iets bijzonders. ?Ik kom uit een echte paarden familie, mijn oom Jan Oostra fokte altijd al met deze stam . Eigenlijk ben ik met paarden opgegroeid en dan zie je vaak gelijk al of een veulen bijzonder is of niet maar om nu te zeggen er zat toen al een kampioen in Cosun dat had ik niet durven dromen?.

Cosun is in 2007 provinciaal kampioen van Drenthe geworden en werd in het zelfde jaar vierde  in de finale op de Landelijke Veulenkeuring in Ermelo. Eind 2007 kwam Cosun op stal bij Hengstenhouderij Reini Tewis, die mede eigenaar werd van de hengst. Tijdens de eerste bezichtiging in Deurne viel Cosun al op tussen ruim 700 andere hengsten en mocht toen door naar de tweede en vervolgende derde bezichtiging in Den Bosch. Het was een spannend weekeinde in Den Bosch aldus Reini Tewis. “We wisten dat we met een goede hengst naar de keuring gingen en je hoopt dan in de kampioensring te komen. In de kampioensring komen de beste zes hengsten van de keuring. Als de jury dan Cosun uiteindelijk uit deze zes tot winnaar uitroept dan ben je natuurlijk heel blij” aldus Reini Tewis.


Cosun heeft volgens de jury een goed ontwikkeld atletisch lijf en alle eigenschappen die van een springpaard verwacht mogen worden. De kampioen springt enorm met de schoft omhoog, heeft een zeer goed voor beengebruik, veel overzicht en een goede sprongafloop. De jaarlijkse hengstenshow van Hengstenhouderij Reini Tewis zal worden gehouden op zaterdag 27 februari a.s. om 19:30 uur aan de Schoonloërstraat 8a in Westdorp en ongetwijfeld zal ook Cosun daar acte de presens geven. (Foto Martin Zaagman) Fotobijschrift: (v.l.n.r. Cosun, Arjan Roosjen en Reini Tewis)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda