Drents kampioene Laura Zwart bij dressuur Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Met volle rubrieken in de dressuurklassen begint de paardensportvereniging De Stroomruiters op dinsdag 27 december aan haar traditionele concours hippique Indoor Hartje Drenthe. Dat de dressuursport volop leeft, is te merken aan het grote aantal inschrijvingen. De dressuurrubrieken mogen zich verheugen in een belangstelling die er niet alleen is vanuit de provincie Drenthe, ook deelnemers uit Friesland, Groningen en Overijssel weten Indoor Hartje Drenthe uitstekend te vinden.

De geroutineerde combinaties in de klassen Z1, Z2 en ZZ-licht komen al op de eerste dag aan bod, dinsdag 27 december. Bekende regionale ruiters en amazones staan op de startlijsten van de rubrieken die volledig vol zijn.
In de eerste plaats komt de Drents kampioene Laura Zwart naar Beilen.

Tijdens het Drentse kampioenschap in de Wijk, kwam Laura Zwart uitstekend uit de voeten, want ze werd in de klasse Z1 niet alleen kampioen, ook de tweede plaats wist Zwart voor zich op te eisen. Dat deed ze met Zandokan Smh, het paard waarmee ze ook naar Beilen komt. Laura Zwart staat met Zandokan Smh op de startlijst in de dressuur Z1. In juli van dit jaar werd Zwart met dit paard derde tijdens de dressuurwedstrijd in Sleen. Met haar paard Temperament, waarmee Zwart al een aantal jaren succesvol is, komt ze in de ring in de klasse ZZ-licht.

In de rubriek ZZ-licht komt Inge Sikkens-Derks in de ring. Ze neemt haar paard Unique of Class mee naar de manege in Beilen en bezoekers kunnen dan ook een fraai optreden van Inge Sikkens-Derks verwachten. Het is een goed op elkaar ingespeelde combinatie hetgeen afgelopen zomer al bleek, toen de amazone uit Assen met hetzelfde paard de Kür op Muziek op haar naam schreef bij het Concours Hippique Groningen. Ook op andere concoursen was Inge Sikkens-Derks succesvol.

In de klasse Z2 staat bijvoorbeeld Gerard Arkema uit Marum op de deelnemerslijst. Hij komt in de ring met Verden, een paard waarmee hij onlangs de overstap maakte naar de klasse Z2. Arkema is naast ruiter ook instructeur, fokker en jurylid en heeft een aantal uitstekende paarden op wedstrijden uitgebracht.

Natuurlijk ontbreken bij Indoor Hartje Drenthe ook de eigen leden van de Stroomruiters niet. In de Z1 treden Anita Doornbos, Carolien Stokkers en Marell Hilberts aan. Hilberts komt zelfs met twee paarden naar de thuismanege. Met Larino Hof en Parlona tracht de amazone hoge scores te behalen. Carolien Stokkers zal Ucaro in deze rubriek rijden. Anita Doornbos brengt Viandra D mee naar Indoor Hartje Drenthe.

De dressuurwedstrijden van Indoor Hartje Drenthe nemen vier dagen in beslag.
Op dinsdag 27 december komen de paardenklassen Z1, Z2 en ZZ licht en voor pony’s Z1 en Z2 in de ring. Woensdag 28 december zijn het de paardenklassen L2 en M1en M2. Op de derde dag, donderdag 29 december, staan de paardenklassen B en L1 op het programma. Deze gelden tevens als selectiewedstrijden voor de Drentse kampioenschappen voor combinaties uit de kring Zuid-West Drenthe. Op de slotdag is het de buurt aan de ponycombinaties in de klassen B tot en met M2.

Alle wedstrijden worden verreden op de nieuwe bodem die begin december in de manege van de Stroomruiters is gelegd. De aanvangstijden (onder voorbehoud) zijn dinsdag 27 december 11.00 uur, woensdag 28 december en donderdag 29 december 12.00 uur en vrijdag 30 december 09.00 uur. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor het publiek.


Deelneemster Inge Sikkens-Derks uit Assen met haar paard Unique of Class.(foto Roos Meertens)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda