Dubbelwinst van Bram van Es bij Drenthe Cup

ASSEN - Bram van Es uit Beilen zorgde op de eerste dag van het NIC Assen voor een prima prestatie. De springruiter wist zowel in de klasse M als in de klasse ZZ de Drenthe Cup in de wacht te slepen. Hij was na de serie voorwedstrijden reeds lijstaanvoerder, maar moest die positie in beide klassen op de finaledag in de TT Hall wel verdedigen. Geen geringe taak, want de winnaar van de laatste wedstrijd kreeg namelijk het dubbele aantal punten.

Maar Van Es liet zich niet van de wijs brengen. In de klasse ZZ kwam hij met Veldheer weliswaar niet in de barrage, maar zijn zestiende plek was goed genoeg om in de eindstand toch de eerste plaats voor zich op te eisen. Robert Roordink uit Zuidwolde greep de winst in de laatste wedstrijd en klom daarmee op naar de tweede plaats. Van Es had uiteindelijk negen punten over na de wedstrijd van Assen.

Meer speelruimte had hij in de klasse M. In de barrage kwam Van Es met de merrie Momota’s Zuloma tot de achtste plaats vanwege twee strafpunten wegens tijdsoverschrijding. Voor de eindstand betekende dat hij zijn voorsprong zag slinken, maar toch ook in deze klasse had hij voldoende over om de Drenthe Cup te veroveren. Van Es kwam uit op een totaal van 208 punten. Geneviève Gebben van de vereniging Oldambt kwam op de tweede plek kwam met 166 punten.

Thomas Ogi van HCE Ruiters greep de eindoverwinning in de klasse Z, door zijn derde plek tijdens de finale bij het NIC Assen. Ogi vergaarde daarmee voldoende punten en steeg daardoor naar de eerste plek. Hij liet Jeroen Broek uit Veeningen achter zich. Broek kwam met KLM Dollar Girl wel tot de winst bij het NIC Assen, maar bleef toch op negen punten van Ogi steken. Broek heeft in de eindstand 175 punten, Ogi 184.

De wedstrijden om de Drenthe Cup beten het spits af bij het NIC Assen. Het concours gaat door tot en met zondagavond. Op zondagmiddag is het hoofdnummer de Grote Prijs van Drenthe, met tal van wereldtoppers uit de springwereld. ’s Avonds is er een dressuurgala met deelname van onder meer Adelinde Cornelissen en Edward Gal, beiden Europees kampioen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda