Gal en Moorlands Totilas winnen Grand Prix

ASSEN - Met een score van 81.702 procent heeft dressuurruiter Edward Gal zaterdagmiddag de Grand Prix bij het NIC Assen op zijn naam geschreven. Met zijn toppaard Moorlands Totilas was Gal oppermachtig. Christa Laarakkers (Winschoten) legde beslag op de tweede plaats met een score van 70.426 procent. Gal kreeg van alle drie juryleden verreweg de meeste punten. Zijn proef zag er uitstekend uit, tot er vlak voor het eind een klein foutje te constateren viel. Het foutje leidde er niet toe dat Gal zijn eerste plek moest afstaan.

Christa Laarakkers had met Ovation op haar beurt weer een ruime voorsprong op Hans Peter Minderhoud. De combinatie Minderhoud/Tango IPS kwam tot 68.658 procent. Samen met Marlies van Baalen, die op BMC Phoebe vierde werd, plaatsten de eerder genoemde deelnemers zich voor de Kür op Muziek die zondagavond wordt verreden in de TT Hall in Assen. Van Baalen  zat met 68.511 vlak achter Hans Peter Minderhoud.

Bij de “Toppers van het Noorden” had Truusje Smeding uit Vries een uitstekende dag. Met Puccini werd ze eerste (65.980 %) bij de nationale Z2 deelnemers en derde met Strauss (61.765 %). Tussen de twee klasseringen van Smeding in kwam Jarmilla Peterson met Don Chello op de tweede plaats met 63.333 %.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda