Grandioze slotavond NIC Assen. Monsterscore voor Edward Gal en Totilas

ASSEN - Het dressuurgala dat het NIC Assen zondagavond afsloot was een schot in de roos. Bomvolle tribunes en een razend enthousiast publiek kenmerkten het einde van de eerste editie van het NIC in de Drentse hoofdstad. Hoewel het publiek op de banken ging na een demonstratie van haar succesvolle EK k?r op muziek door Adelinde Cornelissen met Parzival, was er ook nog sprake van offici?le wedstrijden.

Daarin was een bijzondere hoofdrol weggelegd voor Edward Gal. Met zijn toppaard Moorlands Totilas. Tijdens de dressuur Grand Prix kür bleek ook in Assen dat de Europees kampioen er momenteel met kop en schouders bovenuit steekt. Een daverend applaus was zijn deel en een staande ovatie werd hem gegeven bij het verlaten van de ring. Gal kreeg een ongekend hoge waardering voor zijn uitvoering namelijk 90.083 procent.

De hoogste jurywaardering van 90.4 en de laagste 88.5. Daar stak de 76.250 procent van Hans Peter Minderhoud met Tango IPS schril bij af, hoewel ook hij een prima uitvoering had. In de Toppers van het Noorden zegevierde Truusje Smeding uit Vries in de kür voor Z2 combinaties. Met Puccini scoorde ze 71.667 procent. Een intermediare I kür leverde winst op voor Peter Minderhoud met Freebird Ucelli.

Uitslag Moorland Stables Prijs:
1. Moorlands Totilas Edward Gal NED  90.083 points
2. Tango IPS Hans Peter Minderhoud NED  76.250 points
3. Ovation Christa Laarakkers NED  74.167 points
4. BMC Phoebe Marlies van Baalen NED  72.417 points
5. Ogami Patrick van der Meer NED  69.833 points
6. Special Gift Liseon Kamper NED  67.083 points

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda