Greeve grijpt Grote Prijs van Drenthe

..ASSEN - Met winnaar Michael Greeve (de Wijk) heeft het NIC een Drentse opvolger gekregen van Angelique Hoorn die verleden jaar het concours won. In de TT Hall in Assen wist Michael Greeve met Ronaldo in de barrage de snelste tijd neer te zetten: 38.42 sec en dat was bijna een volle seconde sneller dan Uriel Taken (Gorssel) die tweede werd. Voor de 27-jarige Greeve was het zijn eerste overwinning in een drie-sterren Grote Prijs. Overigens reed Greeve niet eerder een Grote Prijs van een CSI3*. De Grote Prijs van Drenthe was wat de ereplaatsen betreft een volledig Nederlandse aangelegenheid. Achter Greeve en Taken met Rendez Vous, ging de derde plaats naar Eric van der Vleuten uit Mierlo, die met VDL Groep Utascha in de ring kwam.


“Ik ben voluit gegaan, want ik zag dat Eric van der Vleuten, die toen de enige foutloze was, ook een superrit had gereden. Dit was één van de zwaarste proeven die ik ooit heb gereden”, aldus de Drentse winnaar. Greeve reed met Ronaldo(foto Jacob Melissen), een 11-jarige ruin van de stal van Johan Heins, de oud-Europees kampioen. “Het is een paard waarmee ik hoop verder te kunnen komen. Hij heeft laten zien dat er genoeg kwaliteit in zit.”

Hoewel Michael Greeve nog jong is, staat hem wel voor ogen wat hij in de toekomst wil. “Internationaal doorbreken. Ik zit nu zeseneenhalf jaar bij Johan Heins en ik leer nog iedere dag van hem. Dat geeft vertrouwen voor de toekomt. Ik kan nog volop doorgroeien.” Voor Uriel Taken was de tweede plek bij het NIC Assen zijn eerste ereplaats bij het NIC dat vandaag haar 55-ste editie beleefde.

Taken moest direct na Greeve de barrage rijden en had bij de eerste hindernis al door dat hijzelf geen winnaar werd. “Direct bij de eerste hindernis merkte ik, dat ik meer tijd nodig had voor de wending. Dan weet je dat je niet wint. Wat je dan alleen nog kunt doen is geconcentreerd rijden en maar zien waar je uitkomt. Maar met die tweede plek ben ik dik tevreden.”
Ook Eric van der Vleuten kon content zijn met zijn derde plaats. “Utasche is met haar acht jaar een jong paard met veel mogelijkheden. Verleden week liep ze nog in de Grote Prijs van Helsinki en maakte één foutje. Nu hier in Assen gaat ze foutloos rond. We kunnen er een hoop plezier van hebben.”

De barrage – met zeven deelnemers - kleurde nagenoeg alleen oranje. Slechts de Amerikaanse Laura Kraut wist als enige buitenlandse deelnemer de eindstrijd te halen. Toppers als Ben Maher, Franke Sloothaak, Jos Lansink en Jur Vrieling kwamen met één springfout niet verder dan het basisparcours.

Holger Hetzel, Suzanne Tepper en Maikel van der Vleuten kwamen met twee springfouten ook niet in de barrage.
Toch kijkt de organisatie, die dit jaar met haar 55-jarige concours van Zuidlaren naar de TT Hall in Assen verhuisde met voldoening terug op deze eerste editie in de Drentse hoofdstad. “Het doet ons enorm goed dat we zoveel oprecht gemeende positieve reacties van de ruiters hebben gehad. Ze hebben allemaal complimenten gegeven en dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst om het hier in Assen uit te bouwen.”

Uitslag Grote Prijs van Drenthe:
1. 143 Ronaldo Michael Greeve NED  11000 EUR  0 penalties 38.42 sec
  bay 11y.G /Cash/Voltaire/KWPN/NED08184/ J.Heins  jump-off
 
2. 139 Rendez Vous Uriel Taken NED  8000 EUR  0 penalties 39.37 sec
  bay 11y.G /Ohio vd Padenborne/Jokinal de Bornival/KWPN/NED07574/ M.en T. Taken  jump-off
 
3. 167 VDL Groep Utascha SFN Eric van der Vleuten NED  6000 EUR  0 penalties 39.59 sec
  dbay 8y.M /Lux/Indoctro/KWPN/NED41074/ Springpaarden Fonds Ned.  jump-off
 
4. 1 VDL Groep Castella Mathijs van Asten NED  4000 EUR  4 penalties 39.68 sec
  bay 11y.M /Concerto II/Sir Shostakovich/HOLST/NED06995/ Comb. Aaldering-Swelheim  jump-off
 
5. 93 Audi's Cierania Z Vincent Voorn NED  2000 EUR  4 penalties 43.10 sec
  dbay 9y.M /Caretano Z/Libero H/Z/NED40580/ Eric Berkhof Paarden bv  jump-off
 
6. 67 P-Pilot Wout-Jan van der Schans NED  1000 EUR  7 penalties 50.35 sec
  chest 12y.G /Epilot/Indoctro/KWPN/NED06468/ Winning Stables bv  jump-off
 
7. 46 Unique Laura Kraut USA  1000 EUR  21 penalties 52.97 sec
  bay 8y.G /Indoctro/Voltaire/KWPN/BEL40407/ Freedom Group  jump-off

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda