Grote Prijs Indoor Hartje Drenthein Beilen belooft strijd en spanning

BEILEN - De strijd om de Grote Prijs tijdens het concours hippique Indoor Hartje Drenthe zal bol komen te staan van spanning. Diverse oud-winnaars zullen op zaterdagavond 14 januari deelnemen aan het klapstuk van het concours hippique. De liefhebbers van de springsport kunnen volledig aan hun trekken komen, want er is niet alleen een prachtig deelnemersveld in deze Z/ZZ wedstrijd, ook de toegang in de manege van de vereniging Stroomruiters in Beilen is gratis.

Verleden jaar en ook het jaar daarvoor was het Bert-Jan Zuidema die de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe op zijn naam schreef. Toen was de ruiter uit het Drentse Linde met Zirano de sterkste. Ook dit jaar doet Zuidema een poging om de Grote Prijs opnieuw te winnen. Hij zal daarvoor alles uit de kast moeten halen, want de concurrentie is groot. Oud-winnares Marcella Hokse (Staphorst) is één van de tegenstanders, maar ook regionale favorieten als Maaike Koopmans (Fluitenberg) en Michiel Brusse (Wapserveen) kunnen zich mengen in de strijd om de winst. Daarnaast is Niels Mulder (Langezwaag) een geduchte concurrent. Hij won vorig jaar Indoor Tolbert en mag zeker tot de kanshebbers worden gerekend in Beilen.

De organiserende vereniging Stroomruiters uit Beilen mag zich verheugen in de komst van talrijke deelnemers uit het gehele Noorden en ook het Oosten. Een van de ruiters uit Twente die naar Beilen komen, is Erik ten Cate. Deze deelnemer uit Geesteren is goed op dreef en zegevierde direct na nieuwjaar tijdens het ZZ-springen van Indoor Veendam.
"
|Andere bekende regionale deelnemers zijn onder meer Gert van den Hof (Slagharen), Renate Beuving (Odoorn), Wendy Veldman (Sleen) en Jessica Dozeman (Staphorst). Natuurlijk ontbreken de toppers van de organiserende Stroomruiters uit Beilen ook niet. Bram van Es (Beilen), Gert Wonder (Beilen), Jacoline Jonkers (Hijken), Tinette Beuving (Nieuw Balinge) en Gerrie Ploeg (Marwijksoord) zullen alles uit de kast halen om voor eigen publiek goed te presteren.

De Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe op zaterdag 14 januari is het hoogtepunt van het meerdaagse concours hippique dat direct na kerst begon met dressuurrubrieken. Al vele jaren is het concours hippique erg in trek bij de paardensportliefhebbers. Tijdens de avond van de Grote Prijs is de manege van de Stroomruiters in Beilen traditioneel tot de nok toe gevuld. Ook voor de komende Grote Prijs, die rond de klok van 21.00 uur begint, wordt weer een vol huis verwacht.

De organisatie van de concours hippique weet zich traditiegetrouw gesteund voor erg veel sponsors. In tegenstelling tot vele andere concoursen heeft Indoor Hartje Drenthe heel veel kleinere sponsors. Daardoor is de organisatie minder kwetsbaar wanneer een van de sponsors mocht afhaken. Mede door het grote aantal sponsors wordt bij Indoor Hartje Drenthe geen entree geheven. Het springen bij Indoor Hartje Drenthe is afgelopen vrijdag al begonnen. Toen kwamen de BB combinaties in de ring. Zaterdag waren de B-ruiters actief en zondag de B en L combinaties.

Het verdere programma ziet er als volgt uit:
Dinsdagavond 10 januari paarden L aanvang 18.00 uur; woensdag 11 januari paarden BB en B aanvang 17.00 uur; donderdagavond 12 januari klasse M aanvang 18.00 uur; vrijdag 13 januari klasse M, Z en ZZ finale's klasse B en L; zaterdag 14 januari pony’’s  klasse M, Z en ZZ. Zaterdagavond 14 januari paarden finale klasse M verenigingsspringen pony's, Paarden GROTE PRIJS klasse Z/ZZ Ruiterbal.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda