Hippisch Centrum Emmen organiseert

EMMEN - Hippisch Centrum Emmen organiseert zondag 5 februari ?Kom in de Manege?. Van 12.00 tot 17.00 uur opent deze unieke hippische accommodatie aan de Ericasestraat 109 in Emmen haar deuren voor alle belangstellenden. Er valt tijdens ?Kom in de Manege? volgens eigenaar Bert van Mispelaar heel veel te doen, te zien en te beleven in deze met vijf sterren, het hoogst haalbare door de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS), bekroonde manege die ook in het bezit is van het certificaat Veilig Paardrijden. Dit betekent dat de paardensport in de manege op een veilige manier wordt beoefend.

Hippisch Centrum Emmen is het meest veelzijdige ruitersportcentrum in Drenthe en richt zich zowel op de recreatieruiter/-amazone als de sportruiter/-amazone. De springruiters Albert Zoer uit Echten, Marc Houtzager uit Hoogeveen en Jur Vrieling uit het Groningse Holwierde bezoeken met grote regelmaat de manege om hun vaardigheden op pijl te houden.

Vanuit de gezellige kantine is er goed overzicht over de twee binnenrijbanen, waardoor de verrichtingen tijdens de rijlessen goed kunnen worden gevolgd. Dagelijks worden er rijlessen gegeven door vier gediplomeerde instructeurs/instuctrices. De manege heeft naast de twee binnenrijbanen de beschikking over één buitenrijbaan, een springtuin, vijf wasplaatsen, twee solariums en er is twee hectare grasland waar de pony’s en paarden kunnen grazen.

Als u altijd al eens een kijkje achter de schermen in een manege hebt willen nemen, wilt weten of paardrijden iets voor u is of hoe paarden verzorgd worden, dan is zondag 5 februari uw kans. U kunt kijken naar een speciaal voor deze dag samengesteld jeugdcarrousel, bestaand uit leerlingen van de manege.  De carrousel is een onderdeel van de paardensport waarbij een groep ruiters en amazones allerlei figuren rijden.

Ook zullen er in de binnenrijbanen doorlopend demonstraties dressuur en springen worden gegeven. Er bestaat voor de jongste bezoekers de mogelijkheid om te voelen hoe het is om op de rug van een pony te zitten en met begeleiding een ritje te maken. Uiteraard kan er een kijkje worden genomen in één van de stallen waar de pony of het paard kan worden geborsteld. Zelf een paard of pony op- en afzadelen behoort ook tot de mogelijkheden.

Tijdens de open dag zal er in de kantine, waar koffie met gebak voor u en ranja voor de kinderen klaarstaat uitleg worden gegeven over de wedstrijden van de FNRS, waar manegeruiters en –amazones aan mee kunnen doen. Maar ook zullen Bert en Marlies van Mispelaar samen met hun medewerk(st)ers u alles vertellen over de mogelijkheden op het gebied van rijlessen, pensionstalling en het leasen van een paard of pony. U kunt zich hier ook aanmelden voor een proefles.

Bent u op zondag 5 februari niet in de gelegenheid om “Kom in de Manege” te bezoeken, dan bent u ook op een andere dag van harte welkom in het Hippisch Centrum Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda