Kwalitatief sterk deelnemersveld naar het concours NIC Asen

Met zeker tien Olympische deelnemers en een groot aantal andere bekende ruiters en amazones heeft het concours hippique NIC Assen een prachtig startveld. De paardensportliefhebbers komen van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober volop aan hun trekken met echte hippische topsport in de TT Hall Assen. Van internationale springrubrieken met wereldtoppers en rubrieken met regionale grootheden tot prachtige dressuurwedstrijden. NIC Assen biedt een geweldig evenement. Belangstellenden kunnen via de site www.nichassen.nl alvast kaarten in de voorverkoop bestellen, waarbij van een aantrekkelijke korting geprofiteerd kan worden.

Hoofdschotel van de springsport bij het oudste indoor concours van Nederland is de Grote Prijs van Drenthe, zondagmiddag 14 oktober. Verleden jaar werd deze gewonnen door Vincent Voorn en hij zal ook het komende concours trachten die prestatie te herhalen. Voorn krijgt het bepaald niet gemakkelijk, want nagenoeg de gehele zilveren springploeg van de Olympische Spelen van Londen krijgt hij als tegenstander. En niet alleen de Nederlandse toppers zullen een gooi doen naar de winst in de Grote Prijs, ook is er belangrijke buitenlandse deelname.

Daaronder ook een fors aantal ruiters en amazones dat hun land tijdens de Olympische Spelen van Londen vertegenwoordigde. Onder hen zijn Dirk Demeersman en Jos Lansink, beiden lid van de Belgische Olympische equipe, Björn Nagel en Kathi Offel, die beiden uitkwamen voor de equipe van de Oekraïne. Ook andere ruiters van naam zijn te treffen bij NIC Assen. Olivier Philippaerts (BEL), recent winnaar van de Grand Prix van het prestigieuze CSIO 5* van Calgary Canada en oud-wereldkampioen Dermott Lennon.

Het is niet alleen het internationale springen waar het bij NIC Assen om draait. Ook de dressuursport staat volop in de belangstelling. Op zondagavond 14 oktober is er zelfs een dressuurgala, waaraan Adelinde Cornelissen haar bijdrage levert. Dat wordt een bijzonder optreden want zij komt voor een pas de deux in de ring met Frank Hosmar, de ruiter uit Haarle die tijdens de Paralympische Spelen in Londen maar liefst twee bronzen plakken veroverde.

Die avond wordt er tevens een kür op muziek gehouden, evenals een show door Sarie van Delden en Stal Larmoyeur. Bijzonder zal ook de kür worden van de kampioenen van de Hippiade bij de ponies Z, de PSV S.E.O. uit Schildwolde.
Naast het dressuurgala is er op donderdagavond 11 oktober een dressuuravond waaraan vooral regionale deelnemers meedoen. Truusje Smeding, Corrie Rave, Trea Mulder en Loes Corsel komen samen met diverse andere ruiters strijden om de ereplaatsen in de Z2 en ZZ-licht. Die donderdagavond is er ook een primeur bij het NIC. Het publiek kan mede bepalen wie de PMF-Publieksprijs krijgt, een prijs waarbij ook een gratis les van NIC Ambassadrice Adelinde Cornelissen is inbegrepen.

Het NIC Assen heeft op de eerste dag, donderdag 11 oktober, gratis entree. Op de andere dagen worden populaire prijzen gehanteerd, zodat de paardensportliefhebbers de medaillewinnaars van Londen voor een aantrekkelijke entreeprijs van dichtbij kunnen aanschouwen. Aan amusement wordt ook gedacht, want vrijdagavond 12 oktober zal de populaire DJ Arnoud speciaal voor het NIC Assen een optreden verzorgen in de TT Hall onder de titel: Ruiterbal met top DJ Arnoud.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda