Laatste voorbereidingen NIC Assen

ASSEN - Aan de lijst met deelnemers aan het NIC Assen is weer een naam van een bekende ruiter toegevoegd. Michael Whitaker zal zijn opwachting maken bij het oudste indoor concours van Nederland. De 52 jarige Engelsman geldt nog altijd als een uitstekend ruiter. Momenteel staat hij bij de beste 25 op de wereldranglijst van de internationale hippische federatie FEI. De lijst van deelnemers is fors gegroeid en het NIC Assen kent momenteel ruiters en amazones uit maar liefst 21 verschillende landen. Ook is er nog een wachtlijst van ruiters uit vijf andere landen.


De belangstelling van de internationale deelnemers voor NIC Assen is groot, omdat op verschillende dagen van het concours wedstrijden worden gehouden waarin punten zijn te vergaren voor de wereldranglijst. Het heeft er toe geleid dat veel prominente internationale ruiters en amazone van 11 tot en met 14 oktober de TT Hall in Assen aandoen.

In de afgelopen dagen is er druk werkt om de TT Hall om te toveren tot een prima paardensportaccommodatie. Maar liefst 850 kuub zand de TT Hall ingereden om de vloer te leggen voor het concours hippique NIC Assen 2012. Het zand is verdeeld over twee ringen, de inrijpiste en de hoofdring, waarin alle wedstrijden worden afgewerkt. Onder toeziend oog van parcoursbouwer Rob Jansen van het hippisch organisatiebureau Circle Assist hebben vakkundige medewerkers er alles aan gedaan om de paardensportbodem op de juiste wijze te prepareren.

Aan de rand van de ring zijn tribunes gebouw waarop 2250 mensen een zitplaats kunnen vinden. Daarnaast is de accommodatie voor het NIC Assen zo opgebouwd, dat ook staand, vanaf de zijkant, naar de verrichtingen van de rijders gekeken kan worden. Verder is een voor het 57-ste concours hippique NIC een fraai strodorp ingericht waar bijna dertig standhouders hun producten aan het hippische publiek tonen en verkopen.

NIC Assen 2012 begint komende donderdag 11 oktober om 8.30 uur met de breedtesport, waarin springruiters uit het gehele noorden in de rubrieken M, Z en ZZ in de ring komen. Hoogtepunt van het springcours is de strijd om de Grote Prijs van Drenthe, komende zondagmiddag 14 oktober. Het NIC Assen wordt die zondagavond afgesloten met een groots dressuurgala met niemand minder dan Adelinde Cornelissen, de ambassadeur van het NIC Assen die tijdens de Olympische Spelen in Londen, zilver behaalde.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda