Meer landelijke ruiters bij NIC Assen

ASSEN - Het concours hippique NIC Assen heeft de basis gereed voor de komende editie in de Drentse hoofdstad. Van woensdag 20 tot en met zondag 24 oktober staat de TT Hall in Assen in het teken van de paardensport. Hoogtepunt vormt de Grote Prijs van de Provincie Drenthe die op zondagmiddag verreden wordt. Op zondagavond staat het Dressuurgala op het programma. De organisatie die de lijn vanuit het NIC Zuidlaren voortzette in de Drentse hoofdstad, zal voor de 56-ste editie van het bekende en oudste indoor concours hippique weer tal van toppers naar het evenement halen. Niet alleen de toppers in het springen en de dressuur krijgen in Assen de kans zich te profileren, ook denkt het NIC Assen aan de tuigpaarden en de basissport.

Op woensdag worden tijdens het NIC Assen de finales van de Eurohill Drenthe Cup 2010 verreden in de springklassen L, M, Z en ZZ. Door de uitbreiding met de klasse L heeft de basissport een nog breder podium in de TT Hall gekregen. Verleden jaar was Eurohill beveiligingssystemen al sponsor van de finales van de Drenthe Cup tijdens NIC Assen. In overleg met de organisatoren van de Drenthe Cup en NIC Assen is besloten dat Eurohill in 2010 en 2011 deze competitie zal sponsoren. Eurohill is al jaren actief als sponsor in de paardensport en is tevens sponsor van Stal Eurohill.

De kwalificaties voor de Eurohill Cup werden dit jaar gereden op de outdoor concoursen van Coevorden en De Wolden. Ook wordt er nog een kwalificatie verreden tijdens het indoor concours van Exloo, later dit jaar.  De beste tien ruiters en amazones per concours, per klasse, plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale tijdens NIC Assen. Voor de halve finale kwalificeren zich op deze wijze 30 combinaties per klasse. De beste 20 per klasse kwalificeren zich voor de finales tijdens NIC Assen.

Het bestuur van het NIC Assen is verder van plan om de kampioenen in de klassen L, M, Z en ZZ van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe uit te nodigen voor deelname aan de finales. Op die wijze hoopt de organisatie in Assen bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de landelijke ruitersport.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda