Ook Weite Oldenziel in concours Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Wanneer zaterdagavond 12 januari het hoogtepunt van de springwedstrijden van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe in Beilen wordt gehouden, de Grote Prijs, komen diverse bekende ruiters in de ring. Onder hen Weite Oldenziel uit Gieten, die enige jaren terug doorlopend tot de toonaangevende noordelijke ruiters behoorde. De laatste jaren heeft hij het erg druk als eigenaar van Ofichem B.V., een bedrijf in farmaceutische producten voor de veterinaire markt. Het leidde er toe dat Weite Oldenziel niet veel meer op concoursen uitkomt. Maar tijdens de wedstrijden op zaterdagavond 12 januari komt hij wel in de ring van de manege van De Stroomruiters in Beilen. Voor de liefhebbers een mooie gelegenheid deze ruiters nog een keer in actie te zien. Hij start die avond in het hoofdnummer van het concours hippique, de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe.



Naast Oldenziel zijn er tal van bekende noordelijke ruiters en amazones die in actie komen. Daaronder de winnaar van de edities 2010, 2011 en 2012 Bert-Jan Zuidema uit Linde. Hij probeert het om voor de vierde achtereenvolgende maal als winnaar uit de bus te komen en wanneer hem dat lukt, betekent dat een unicum. Zuidema zal het niet cadeau krijgen, want naast Oldenziel, krijgt hij ook te maken met tegenstanders als Marcella Hokse (Staphorst), Martijn van Geel (Erica), Maureen Bonder (Schoonoord), Jack Broek (Zuidwolde) en Nathalie van der Mei uit Makkinga. De laatste geldt ook als één van de betere noordelijke deelnemers, een amazone die ook geregeld in internationale wedstrijden uitkomt.

Natuurlijk doen er ook deelnemers mee van de organiserende paardensportvereniging De Stroomruiters uit Beilen: Bram van Es (Beilen) en Laura van Trigt uit Hoogersmilde. Beide deelnemers zullen er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het concours van de eigen vereniging. Nadat voor de jaarwisseling de dressuurklassen aan bod kwamen, wordt Indoor Hartje Drenthe vrijdag 4 januari voorgezet met de springrubrieken voor pony’s. Tot en met 12 januari wordt er alle dagen gesprongen, behalve op maandag 7 januari.

De wedstrijden zijn gratis te bezoeken door belangstellenden. Dat er geen entree wordt geheven, komt door het grote aantal sponsors dat het concours een warm hart toedraagt. Mede door hen is er ook gratis entree bij de Grote Prijs op zaterdag 12 januari.(foto Roos Meertens)

Het programma voor de komende dagen ziet er als volgt uit:
Springen: 4 januari B pony’s; 5 januari L pony’s+ paarden BB + B; 6 januari B + L; 8 januari B; 9 januari L; 10 januari M; 11 januari M+Z+ZZ+ finale B en L; 12 januari pony’s M t/m Z; finale M, verenigingsspringen pony’s  + paarden GROTE PRIJS.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda