Roelof Bril vierde wedstrijd over 1.40 meter

ASSEN - Yazmin Pinchen wist vrijdagmiddag bij het concours hippique NIC Assen een wedstrijd over 1.40 meter, direct op tijd op zijn naam te schrijven. Met 68 starters was het een volle rubriek waarin de Britse amazone lang in spanning werd gehouden. Vanuit de elfde rit, waarin zij met Lowriver Queen 2 een tijd had neergezet van 56.21 seconden, was het voor haar alleen maar toekijken. Bijna anderhalf uur later wist ze waar ze aan toe was. De concurrentie had zich stuk gebeten op haar snelle ronde, hetgeen betekende dat Pinchen zich winnaar mocht noemen.
In de slotfase werd het spannend toen haar landgenoot Michael Whitaker snel door de ring ging. Met Wild Rose vormde Whitaker een serieuze bedreiging voor Pinchen, maar uiteindelijk kwam hij een halve seconde tekort om de zege te pakken.
Jos Verlooy wist zich met Wamira en een tijd van 58.07 verzekerd van de derde plek.

Het lukte Roelof Bril niet die tijd te verbeteren. Bril liet de klok stilstaan op 61.38. Met zijn 9-jarige ruin Wembley leverde dat de Westendorper ruiter de vierde plek op. Bril werd gevolgd door Piet Raymakers (Aseten) die met Van Schijndels Lys Platiere uit kwam op 61.93.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda