Snelle Vrieling pakt winst

ASSEN - De zaterdagavond was al ver gevorderd, toen Jur Vrieling met een brede lach in de ring verscheen. Terecht, want de ruiter uit Holwierde werd zaterdagavond winnaar van de PMF Mechanical Prijs bij het NIC Assen. Dit tot groot enthousiasme van de duizenden toeschouwers. In een rubriek, verreden in groepen met barrage, gaf Vrieling voor een volle TT Hall iedereen in de barrage het nakijken met zijn paard Wadro?s Nerina. De combinatie was maar liefst een volle seconde sneller van de Nieuws Zeelandse amazone Samantha Mc Intosch die met Lindberg des Hayettes de barrage afrondde in 39.54 seconden.

De Brit Ben Maher kreeg eveneens het nakijken van Vrieling. Maher kwam met Roller Coaster III tot een tijd van 39.59 seconden. Vrieling incasseerde met de winst in de laatste rubriek van zaterdagavond een bedrag van 6000 euro. Vandaag, zondag, wordt het NIC Assen voorgezet en zondagmiddag om 15.15 begint de hoofdrubriek van het succesvolle concours in de TT Hall. Dan staat de Grote Prijs van Drenthe op het programma.

Topruiters als Jos Lansink, Marc Houtzager, Nick Skelton, Jessica Kürten, Angelique Hoorn en Vincent Voorn zullen om de hoofdprijs strijden. De Engelsman John Withaker zal niet starten in de Grote Prijs van Drenthe. De Brit viel zaterdag zo ongelukkig van zijn paard, dat hij twee breuken bij zijn linker enkel opliep.

Zondagavond is er een nog een dressuurgala met optredens van onder andere Adelinde Cornelissen met Parzival en Edward Gal met Moorland’s Totilas.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda