Zestal PC De Hullen Nederlands Kampioen

Zondag 30 september open dag en demo en huldiging kampioenen NOORD SLEEN - Zaterdag 22 september werden de Nederlandse Kampioenschappen voor het afdelingsdressuur gereden op het KNHS terrein in Ermelo. Het zestal van Ponyclub de Hullen, waarvan het jongste lid 7 jaar is en de oudste 11 jaar, kwamen uit met een zestal A/B pony?s in de klasse L. Met een percentage van 68% werden zij Nederlands Kampioen in Ermelo.

Tijdens de Drentse Kampioenschappen in de Wijk op 10 augustus selecteerde het zestal zich met een percentage van 60% voor de Nederlandse Kampioenschappen. Na 5 weken hard trainen waren ze klaar voor de Nederlandse Kampioenschappen. In Ermelo reden ze een sterke en zeer nette proef, waarbij zij met 3% verschil het zestal uit Zeeland achter zich lieten. Het zestal bestaat uit de jongste talenten van Ponyclub de Hullen; Megan Gerrits, Elise Uilders, Zkye Zwart, Rachel Kremer, Sanneke Holewijn, Nadie Dunning en reservecombinatie Emma Tinge.

Open Dag zondag 30 september
Op zondag 30 september organiseert Manege de Hullen een Open Dag tijdens de Bixie wedstrijd. Een Bixie wedstrijd is een wedstrijd voor kinderen die kennis willen maken met de wedstrijdsport op een laagdrempelige manier om vervolgens door te stromen naar de officiële KNHS wedstrijden.

Talentenplan
Voor de kinderen met wedstrijdambitie is er een speciaal talentenplan ontwikkeld. Dit bestaat uit wekelijks een privéles en een groepsles. Daarnaast is sinds 1 september Jessica Klasens verbonden als instructeur aan de manege en RV/PC De Hullen. Jessica heeft haar sporen in de dressuursport reeds verdiend. Ze heeft jarenlange ervaring als dressuuramazone, haar eigen trainingstal in Alphen a/d Rijn gehad en mag dressuurcombinaties jureren in de klasse B t/m Z2. Er wordt in kleine groepjes lesgegeven waardoor er veel aandacht is voor houding en zit en de aanleuning van pony of paard. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de wedstrijdvoorbereiding van de combinaties.

Op zondag 30 september geven de kampioenen van het zestal een demonstratie en worden zij en alle andere kampioenen gehuldigd. Kinderen en ouders uit de gemeente Emmen, Coevorden en omgeving kunnen vanaf 11.00 uur een kijkje komen nemen op de manege. Voor de basisschooljeugd is er de mogelijkheid om een rondje te rijden op één van de pony’s. 

Programma
11.00 - 14.45 uur Bixie wedstrijd
15.00 - 15.15 uur demonstratie zestal
15.15 – 15.30 uur huldiging kampioenen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda